×

Csillagok

Saját pezsgőmárkát indít Brad Pitt

Angelina Jolie-val évek óta készít már pezsgőt, ez viszont most valami más: üzlettársaival különleges nedű gyártásába fogott a sármos hollywoodi sztár.

Brad Pitt számára nem idegen a pezsgőkészítés, hiszen exnejével már 2012 óta foglalkoznak ilyesmivel, ám annak most jött el az ideje, hogy a hollywoodi sztár üzlettársaival saját rosé pezsgőt dobjon piacra, önálló márkanéven – írja a winespectator.com-ra hivatkozva az Origo.

Hogy mi változott? Nos, eddigi üzlettársuk, Marc Perrin mellett egy harmadik termelővel, Rodolphe Pétersszel is társultak, és egy új vállalkozást hoztak létre, amely Fleur de Miraval márkanéven rosé pezsgők előállítására specializálódott.

A Perrin és a Péters család kellő tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, de nyilván nem jön rosszul a vállalkozáshoz Brad Pitt ismertsége.

Brad Pitt amerikai színész, miután átvette a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést az amerikai film- és televíziós színészek céhe, a SAG (Screen Actors Guild) 26. díjkiosztó gáláján Los Angelesben Fotó: MTI/EPA/David Swanson

Hogy milyen lesz a hollywoodi sztár pezsgője? Nos, 75 százalékban chardonnay, 25 százalékban pedig pinot noir szőlőből készül, és az első készletek három éves érlelés után kerülnek forgalomba. Az első vevők október közepén kaparinthatnak meg egy-egy palacknyit a színész pezsgőjéből, amiből reméljük, idővel hazánkba is eljut majd jó néhány palacknyi.

Azt nem tudjuk, új barátnőjét vajon ezzel az itallal vette-e le a lábáról, de egy dolog biztos: mi szívesen koccintanánk vele. Mármint Braddel is, nem csak a pezsgőjével.