×

Csillagok

80 éves lett a Dallas Samanthája, Linda Gray

Számos film- és sorozatszerep ellenére mi csak a Dallas fondorlatos Jockey Ewingjának feleségeként emlékszünk Linda Gray-re, aki bármilyen hihetetlen, de ma 80 éves.

Linda Gray 1940. szeptember 12-én született, és mint sok más kolléganője, modellként kezdte pályáját. A hetvenes években váltott a színészetre, és kisebb szerepek után megtalálta élete egyik legjobb lehetősége: kiválasztották a Dallas című sorozatban Sue Ellen Ewing szerepére, amit 1978-tól 1989-ig alakított. A Sue Ellen a magyar szinkronban módosult Samanthára, emiatt emlegeti nálunk mindenki így a színésznőt.

Monte-Carlo, 2013. június 10.
II. Albert monacói uralkodó herceg (b) Linda Gray (k) és Patrick Duffy amerikai színészek társaságában az 53. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon Monte-Carlóban 2013. június 10-én. Az ötnapos mustra június 13-án az Arany Nimfa-díjak átadásával ér véget. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

Érdekesség, hogy a Dallas készítői csupán egy visszatérő vendégszerepet szántak neki, de végül a széria állandó szereplője lett. Illetve szerepelt a sorozatból készült filmekben is. 1996-ban játszott a Dallas: Jockey visszatérben, 1998-ban pedig szerepelt a Dallas: A Ewingok háborújában, valamint az új Dallas című sorozatban is, 2012-2014 közt.

Ezen kívül számos produkcióban szerepelt – a Gazdagok és szépekben, a Melrose Place-ben, illetve epizódszereplőként feltűnt a 90210 című sorozatban is, legutóbb pedig a Hollyoaks és a Hilton Head Island című szériákban játszott. Tavaly a Grand-Daddy Day Care című vígjátékban és a Prescience című produkcióban szerepelt, sajnos egyik sem kapott túl jó értékelést az IMDb-n a nézőktől.

Ami a magánéletét illeti, a színésznő 22 évesen, 1962-ben férjhez ment Ed Thrasherhez, akivel két gyermekük született: Kehly Sloane és Jeff Thrasher. A házaspár 1983. november 14-én vált el. A színésznő jó ideje egyedül él, de nem szeretne újra férjhez menni – köszöni szépen, nagyon jól érzi így magát.

Linda Gray-től sokan kérdezik, minek köszönheti, hogy nyolcvanévesen is ilyen szuper formában van. Ő azt mondja, nem ördöngösség: odafigyel a táplálkozására, igyekszik aktív maradni, a mértéktelen sminkelés helyett inkább a fényvédelemre törekszik, és ha csak teheti, beiktat egy látogatást a fodrászánál. Azt mondja, egy jó hajvágás csodákra képes, és akár éveket fiatalíthat az emberen. Márpedig ha valakinek, hát neki aztán tényleg elhisszük!