Csillagok

Katalin és Vilmos is megkönnyebbült, hogy újra van iskola

Vilmos herceg feleségével, Katalin hercegnével megkönnyebbülve fogadták, hogy két legidősebb gyermekük, György herceg és Sarolta hercegnő visszatért az iskolába.

Kemény hónapok vannak a királyi pár mögött is, hiszen a koronavírus-járvány őket sem kímélte. „Azt hiszem, minden szülő megkönnyebbülten sóhajt, hogy újra elkezdődött az iskola” – nyilatkozta Vilmos herceg a Harper’s Bazaarnak a belfasti látogatása során.

Norfolk, 2018. december 14.A Kensington-palota által karácsony alkalmából közreadott kép Vilmos cambridge-i hercegről és feleségéről, Katalin hercegnőről, valamint gyermekeikről, Lajos hercegről (b2), valamint Sarolta hercegnőről és György hercegről (j) Norfolkban. A felvétel 2018 őszén készült.MTI/EPA/Matt Porteus

„Nagyon hosszú öt hónap volt ez” – mondta nevetve Vilmos, aki feleségével együtt őszintén örül annak, hogy két nagyobbik gyermeke, György herceg és Sarolta hercegnő ismét iskolás. Mint mondta, Katalin is nagyon megkönnyebbült.

Cambridge hercege és hercegnője arról is beszélt, hogy milyen volt az egész család számára, amikor a világjárvány közepette otthon kellett tanulni és dolgozni. Az év elején a BBC-nek adott interjújában Katalin beismerte, hogy legfiatalabb gyermeke, Lajos herceg nem annyira értette a társadalmi távolságtartást fogalmát, míg György és Sarolta inkább nassolnivalót keresett a tanulás helyett.

Az iskola kezdete azt is jelenti a család számára, hogy vidéki birtokukról ismét a Kensington-palotába helyezték át székhelyüket, és abban bíznak, hogy a vírus most nem vágja szét a tanévet.