×

Csillagok

Morricone kézzel írt kottájából koncerteznek Rómában

A család által rendelkezésre bocsátott kézirat alapján dirigál koncertet a júliusban elhunyt Ennio Morricone zenéjéből Antonio Pappano olasz származású brit karmester.

A csütörtöki római koncert több szempontból is különleges lesz. A 91 évesen elhunyt zeneszerző az 1960-as évek óta több mint 450 filmhez komponált muzsikát és amúgy is ragaszkodott a saját írásához, mert még a gyászjelentését is előre megírta.

Ennio Morricone Oscar-díjas olasz zeneszerző a Papp László Budapest Sportarénában tartott koncertjén 2019. január 23-án.MTI/Mohai Balázs

“Én, Ennio Morricone, meghaltam. Közlöm ezt minden barátommal, akik közel álltak hozzám és azokkal is, akik távolabb vannak, és nagy szeretettel küldöm nekik üdvözletemet. Lehetetlen mindenkit megnevezni” – olvasható volt júliusban a gyászjelentésben.

A család eddig még senkinek sem engedélyezte a betekintést a világhírű filmzeneszerző kézzel papírra vetett kottáiba. Most kivételt tettek – számolt be róla az MTI.

Virágok és egy üzenet Ennio Morricone kétszeres Oscar-díjas olasz zeneszerző, karmester csillagánál a Hollywoodi hírességek sétányán Los Angelesben 2020. július 6-án. Morricone 2020. július 6-án, 91 éves korában elhunyt.
MTI/EPA/Etienne Laurent

„Apám mindig golyóstollal írta a kottát, mert tudta, hogy semmit sem fog változtatni rajta” – mondta el a La Repubblica című lapnak a zeneszerző Marco nevű fia. Marco Morricone elárulta, hogy apjának gyakran éjszaka támadtak zenei ötletei, amelyeket anélkül vetett papírra, hogy felkapcsolta volna a villanyt.

A koncertre a római Auditoriumban kerül sor.