×

Csillagok

Sok a rejtély a Kensington-palota tavába fulladt nő körül

Még mindig nem tudják, kinek a holttestére bukkantak Vilmos és Katalin tavában.

Igazi horrorsztori rázta meg a brit királyi családot a közelmúltban, ugyanis még augusztus végén egy nő holttestét húzták ki a Katalin hercegné, Vilmos herceg és három gyerekük otthonául szolgáló Kensington-palota előtt lévő dísztóból.

Jobról balra: Vilmos herceg és felesége: Katalin. Gyerekeik György herceg, Sarolta hercegnő. Fotó: EPA

A Kensington-palota csodálatos, több hektáros parkját az egész brit királyi család imádja. Katalin és Vilmos herceg a gyerekekkel gyakran jár oda, így a borzalmas eset valószínűleg sokkolhatta őket.

A londoni rendőrség szóvivője a Sky News-nak elmondta: “A rendőrséget augusztus 29-én, szombaton reggel 7 óra 9 perckor hívták a Kensington Gardens-be, miután női holttestet fedeztek fel a Kensington-kertben, a Kensington-palota közelében”.

Hogy a nő ki lehet, azt egyelőre nem lehet tudni, sem azt, mi okozta a halálát, vagy hogyan került a tóba.

A rejtélyes esettel kapcsolatban a rendőrségi közleményben szűkszavúan csak annyit írtak, hogy a nő halálának körülményei egyelőre nem tisztázottak, azonban idegenkezűségre utaló nyomot sem találtak.

A rendőrség eleinte azt hitte, hogy az egy hete eltűnt 51 éves művésznő, Endellion Lycett Green teteme fedezték fel a tóban. Ám nem sokkal később kiderült, hogy élve találták meg, és otthon van családja körében.

A Sky News információi szerint egyébként az sem világos, hogy a tragédia bekövetkezésekor a királyi család tagjai ott voltak-e a Kensington-palotában. Vilmos herceg és Kate Middleton cikkünk születésének pillantáig még nem nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban.