×

Csillagok

Fél évre börtönbe juttatta zaklatóját a Grammy-díjas énekesnő

Taylor Swift zaklatója börtönbe megy. A bíróság 30 hónap börtönre ítélte a texasi Eric Swarbricket, miután bűnösnek vallotta magát üldözésében és fenyegető levelek és e-mailek elküldésében.

A nashwille-i szövetségi bíró döntése értelmében 30 hónapnyi letöltendő börtönbüntetést kapott a férfi, aki szabadulása után további három évig ellenőrzés alatt lesz – számolt be róla a Forbes.

Fotó: EPA/MIKE NELSON

A Big Machine Records 2018 januárjában kezdte el kapni azokat a leveleket Swarbricktól, amelyben Scott Borchetta vezérigazgatót kérte fel, hogy mutassa be neki Swiftet. A férfit bűnösnek találták zaklatás vádjában, miután temérdek fenyegető e-mailt küldözgetett. A közel 40 levél és e-mail tartalma különösen agresszív és szexuális tartalmú volt, ezért történt feljelentés az ügyben.

A férfi egyszer személyesen vitte el levelét a kiadóhoz, ahol letartóztatták és ahol közben azt ordítozta, hogy meg fogja erőszakolni Taylort, majd megöli őt és saját magát is a kiadó vezetője, Scott Borchetta előtt – írta a hirado.hu.

A Grammy-díjas énekesnőnek nem először van dolga zaklatóval, két évvel ezelőtt bizonyos Mohammed Jaffar került fél évre rács mögé lopás és kukkolás miatt.