×

Csillagok

Kiteregették a királyi szennyest: Fülöp hercegnek viszonya volt

Néhány nappal azután, hogy a sajtó megszellőztette II. Erzsébet férjének félrelépését, a királyi pár boldogabbnak tűnik, mint valaha...

Erzsébet királynő és Fülöp herceg csendes, meghitt heteket töltött együtt nemrég a skóciai Balmoral-kastélyban, élvezve a természet szépségeit és a vadászatokat. Innen a hét elején magánrepülőgépükön visszautaztak az angliai Norfolkba, hogy újabb heteket töltsenek kettesben a Sandringham-birtokon – a repülőgéphez vezető útjukon lencsevégre kapták őket a fotósok. A képeken az idős házaspár boldogan mosolyog a kamerákba:

A rajongók elárasztották kedves üzenetekkel a balmorali fotókat. Ezek csak néhány nappal azután jelentek meg, hogy Ingrid Seward író, királyi szakértő megdöbbentő információkat tett nyilvánossá a Daily Mailben a királynő házasságával kapcsolatban. Sarah Bradfordra, a nagy tekintélyű életrajzíróra hivatkozva úgy fogalmazott: Edinburgh hercégnek (azaz Fülöpnek) „voltak ügyei, és nem is egy. A királynő ezt elfogadja. Azt gondolom, szerinte a férfiak ilyenek”. Seward kijelentette: Fülöp hercegnek Sacha Abercornnal is viszonya volt.

A királyi pár a szerelmes fotókkal talán ezeket a kínos információkat igyekszik ellensúlyozni…

II. Erzsébet brit uralkodó férje, Fülöp edinburghi herceg társaságában nyitott hintón érkezik a hivatalos születésnapja alkalmából rendezett hagyományos zászlós díszszemlére (Trooping the Colour) Londonban 2017. június 17-én. A tisztelgő katonai parádét 1748 óta mindig június második szombatján tartják. II. Erzsébet királynő, a nyugati világ legidősebb és leghosszabb ideje regnáló uralkodója, 1926. április 21-én született. (MTI/EPA/Brit védelmi minisztérium)

Az udvar friss, hivatalos közleményben egyébként azt is írják: őfelsége szeretné folytatni a megszokott dolgos hétköznapokat a Buckingham-palotában, ám a koronavírus miatt az ezirányú terveit folyamatosan felülvizsgálják. A 73 éve házas királyi pár a járvány miatt most Sandringhamben újból „buborékba” kerül hetekre, így az eddigi karantén-időszakot is hozzászámítva elmondható, hogy még sosem töltöttek együtt ennyi időt szinte kettesben, megszakítás nélkül.

Így tehát, ha van feszültség Erzsébet és Fülöp között, ha nincs, még jó ideig élvezhetik egymás szoros közelségét, mindenféle társasági és protokolláris eseménytől elzárva.