×

Csillagok

5 érdekesség a ma 71 éves Bruce Springsteenről

Különleges hangszínét bármikor felismered, de tudtad például, hogy egy bolygót is elneveztek róla? Következzen még néhány további érdekesség a ma 71 éves legendáról, Bruce Springsteenről.

1. Bruce Frederick Joseph Springsteen 1949. szeptember 23-án született. Becenevét, a Főnököt (The Boss) még a hatvanas évek végén kapta, amikor az Earth zenekarral játszott, és az ő feladata volt a klubok vezetőitől begyűjteni a fellépésért járó fizetséget, majd a pénzt szétosztani a zenészek közt.

2. Számos díjat nyert, így 20 (!) Grammy-t, két Golden Globe-díjat, és egy Oscart is, a Philadelphia című filmben hallható Streets of Philadelphia című dalért.

3. 1975. októberében történelmet írt: ő volt az első rocksztár, aki ugyanazon a héten szerepelt a Time és a Newsweek magazinok címlapján.

4. Első feleségét, Julianne Phillipst 1985. május 13-án vette el, de 1989-ben el is váltak. Második feleségével, Patti Scialfával 1991. június 8-a óta él házasságban, és három gyerekük született: Evan 1990-ben, Jessica 1991-ben és Sam 1994-ben. Lánya, Jessica az Egyesült Államok egyik legjobb díjugratója, a világkupán is képviselte hazáját.

View this post on Instagram

Congratulations on your Special Tony Award, Bruce! — “This is deeply appreciated and thanks for making me feel so welcome on your block. Being a part of the Broadway community has been a great thrill and an honor for me. It's been one of the most exciting things that I've ever experienced. I’ve got to thank Patti Scialfa, my beautiful wife and artistic partner, for her love and inspiration every night. I’ve got to thank Jon Landau, George Travis, Barbara Carr, and Jordan Roth for great work of getting our show on stage. And last but not least, our wonderful audiences who’ve made these shows so exciting and fulfilling. Evan, Jesse, Sam, Daddy loves you. And the fans have been wonderful to me this season. Thank you so much. God bless all of you.” – Bruce Springsteen

A post shared by Bruce Springsteen (@springsteen) on

5. Kisbolygót is elneveztek róla. A 23990 Springsteent új-zélandi csillagászok fedezték fel 1999. szeptember 4-én, és a név mellett a rocksztár iránti tiszteletük jeléül döntöttek – akinek a zenéjét egyébként akkor éjjel is hallgatták.