×

Csillagok

Legendás zeneszerző bőrébe bújik Bradley Cooper

Leonard Bernsteinről készít filmet Bradley Cooper. A zeneszerzőt maga Cooper alakítja, a női főszerepet – Bernstein feleségét – Carey Mulligan brit színésznő játssza.

A Deadline.com filmes portál híradása szerint a legendás karmesterről és zeneszerzőről szóló, Cooper által rendezett film a Maestro címet viseli majd. A film Bernstein életének 30 évét mutatja be, azon belül is elsősorban chilei származású feleségével kötött házasságát.

A szereposztással Jamie Bernstein, a zeneszerző lánya és három testvére nagyon elégedett. „Carey bizonyosan meg tudja formálni Felicia személyiségének humor, elegáns szépség és érzelmi mélység alkotta elegyét” – mondták, a Felicia Montealegrét alakító Mulliganre célozva.

Január óta tudható, hogy Bradley Cooper a Netflixnél készíti el a filmet, melynek producerei között ott van Martin Scorsese, Steven Spielberg és Todd Phillips is. A forgatókönyvet Cooper Josh Singer Oscar-díjas szerzővel közösen írja. A munkálatok jövőre kezdődhetnek meg.

Bradley Cooper amerikai színész a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjkiosztó ünnepségén MTI/EPA/Nik Hallen

Az MTI összefoglalója szerint az orosz-zsidó bevándorlók gyermekeként született Leonard Bernstein az Egyesült Államokban a 20. század második felének legnépszerűbb karmesterévé és zeneszerzőjévé vált. Karrierje 1943-ban ívelt fel, amikor 25 évesen helyettesítő karmesterként beugrott a New York-i Filharmonikusok egyik koncertjén. Világhírnevet elsősorban a West Side Story című 1957-es, később megfilmesített musicallel szerzett.