Csillagok

56 éves a világ egyik legszebb színésznője

Legalább háromszor ellenőriztük, mert számunkra hihetetlennek tűnik, de tényleg igaz: 56 éves lett a gyönyörű Monica Bellucci. Anya, filmsztár, modell és nem utolsósorban igazi nő - ezzel a pár gondolattal köszöntjük a születésnapján.

Nemcsak az hat hihetetlennek, hogy 56. születésnapját ünnepli, hanem az is, hogy az ő adottságaival eleinte teljesen más életcélja volt: az ügyvédi pályára készült, ezért jogi tanulmányokba kezdett. Csakhogy az egyetemet nem tudta volna finanszírozni, ha nincs jól kereső mellékállása, ezért modellkedni kezdett. Egyre ismertebb lett, és mivel rengeteget utazott és jól is keresett, változtatott tervein: a modellkedés mellett más nem jogot tanult, hanem színjátszást.

Cannes, 2017. május 17.Monica Bellucci olasz színésznő, a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál nyitó- és záróünnepségének házigazdája az esemény nyitógáláján 2017. május 17-én. A filmes seregszemle május 28-ig tart. (MTI/EPA/Julien Warnand)

Már első szerepei után felfigyelt rá a filmvilág: 1991-ben a La Riffa című filmben Francescát játszotta, majd az 1992-es Drakula című moziban a gróf feleségét alakította. Monica ezután már válogathatott a filmszerepekben – és kapott is jó néhányat, de a nemzetközi áttörésre a Malénáig kellett várnia.

Ezeken túl játszott az Asterix és Obelix: A Kleopátra-küldetésben, a Mátrix-mozikban, A passióban, a Varázslótanoncban és Bond-lány is volt, méghozzá az eddigi legidősebb Daniel Craig oldalán, a Spectre – A Fantom visszatér című produkciókban.

A magánéletről annyit tudunk, hogy húszas évei elején ment először férjhez, egy fotóshoz, de a házassága csak félévig tartott. Második férjét, Vincent Casselt 1996-ban, a Szerelmi fészek című film forgatásán ismerte meg. Két kislányuk született, Deva 2004-ben és Léonie 2010-ben. 2013-ban elváltak.

A színésznő Instagram-oldala is nagyon népszerű, 3.4 millióan követik. Habár nem ő kezeli, hanem egy modellügynökség, rajongóinak úgy látszik, csak Monica számít.