Csillagok

Veszélyben a királynő karácsonya

Mint egy jó film cím, pedig ez a valóság, és bizony II. Erzsébet királynő már most aggódhat, hogy mire készül a palota személyzete decemberben.

Kisebb botrány tartja lázban a palota lakóit, ugyanis a királynő nem számíthat a személyzetére szenteste. A koronavírus-járvány miatt az uralkodói pár a skóciai Balmorali kastélyban tölti mindennapjait, ahová természetesen a háztartás is velük tartott, akik szintén szigorú óvintézkedések mellett, a családjuktól távol, karanténban élik életüket a királynő és Fülöp herceg mellett – idézi az Express című újságot a hirado.hu.

II. Erzsébet brit királynő a nemzethez és a Nemzetközösséghez a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban intézett televíziós üzenetét adja át 2020. április 5-én. A windsori kastélyban rögzített üzenetében az uralkodó felhívta alattvalóit, hogy nőjenek fel a járvány jelentette erőpróbához és gyakorolojanak önfegyelmet az egyre nehezebb helyzetben.Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

A húsz fős személyzetnél úgy tűnik végleg betelt a pohár, amikor megtudták, a karácsonyt is a brit uralkodó pár szolgálatában kéne tölteniük. Teljesen érthető, hogy ezzel nem értenek egyet, hiszen nem minden a munka, főleg nem karácsonykor.

II. Erzsébet jelenleg azon dolgozik, hogy a problémát meg tudják oldani, de amennyiben szenteste is érvényben lesz az a korlátozás, miszerint egyszerre csak hat fő tartózkodhat együtt, a királynőnek egy 33 éves családi karácsonyi hagyományt kell megtörnie és sandringhami birtoka helyett, a windsori kastélyban kell tölteniük az ünnepeket kizárólag szűk családi körben.

Ráadásként pedig, ha nem tudnak megállapodni az alkalmazottaikkal, akkor új személyzet után kell néznie december 24-re. A hírek szerint a királynő már most dühös, mert nem tarthat olyan karácsonyt, amilyet szeretne, de félő, hogy ezzel nem lesz egyedül…