Csillagok

Egyre súlyosabb a mellrákja a Beverly Hills színésznőjének

Még 2015-ben diagnosztizáltak mellrákot a Beverly Hills 90210 sztárjánál, Shannen Doherty-nél. Azóta is harcol a betegséggel, de nem gondol a halálra: gondolkodik a jövőn, és közben csak az élettel foglalkozik.

Doherty öt éve, az első diagnózis után átértékelte az életét. A kezelés talán időben érkezett, mert akkor ha rövid időre is, de felépült, ám 2017-ben kiújult nála a betegség. Ezt a rossz hírt ez év elején hozta nyilvánosságra. Úgy fogalmazott a Good Morning, America című műsorban, hogy hamarosan úgyis kiderülne, úgyhogy inkább elmondja: a negyedik stádiumban van, „visszatért a rák”.

Shannen Doherty 2016-ban… Fotó: iStock.com/ Kathy Hutchins

A műsorban nem tűnt borúlátónak, azt mondta, a temetését még nem intézi, „még sok dolgot meg kell élnem”. Ettől függetlenül nincs jó állapotban, az orvosok számítanak újabb áttétek jelentkezésére is.

Azt mondja, a „mi lesz, ha…” gondolat neki is megfordul a fejében, de búcsúlevelet még nem írt. „Tudom azonban, hogy egyszer ennek is eljön az ideje”. A Los Angeles Times őt idézve azt írja, Doherty szerint még el kell mondania néhány dolgot az édesanyjának, és a férjének is tudnia kell, mennyit jelent a számára. „Azt hittem, hogy ezekre még lesz legalább 10-15 évem – de lehet, hogy nem lesz.”

Az 50 éves színésznő nem csak a betegséggel, de a kezelés utóhatásaival is küzd, amelyek örökre nyomot hagynak a testén, a bőrén. Ennek ellenére hősiesen állja a sarat, és büszkén vállalja a gyengeségét – már amikor gyenge, mert egyébként barátai szerint fantasztikus a tenni akarása, minden nehézsége ellenére is.