×

Csillagok

95 éves a Gyilkos sorok Jessica Fletcherje, Angela Lansbury

Ki ne ismerné a Gyilkos sorok című sorozatot, melynek imádnivaló krimiíró nyomozónője, Angela Lansbury ma ünnepli 95. születésnapját.

Kimondani, illetve leírni is hihetetlen, de Angela Lansbury 78 éve, 17 évesen írta alá első hollywoodi filmes szerződését. És tényleg elképesztő filmes és színházi pályafutást tudhat magáénak: szinte lehetetlen lenne most felsorolni azokat a produkciókat, melyekben játszott, de tény, hogy mind a közönség, mind a szakma imádta és imádja. Már rögtön az első, az 1944-es Gázláng című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, majd olyan legendákkal dolgozhatott együtt, mint Elvis Presley vagy Frank Sinatra (hogy csak kettejüket említsük).

És miután 1984-1996 közt a Gyilkos sorok című sorozatban megformálta Jessica Fletcher mára világhírűvé vált karakterét, az anyagi elismerés sem maradt el – a világ egyik legjobban fizetett színésznőjévé vált. És még egy érdekesség: 1991-ben átvette a sorozat tulajdonjogát, és attól az évadtól a széria vezető producere is lett.

A színésznő a magánéletben egy rövidke, félresikerült házasság után 1949-ben ment hozzá Peter Shaw színészhez, akivel a férj 2003-ban bekövezkezett haláláig élt házasságban. Két közös gyerekük született – Anthony Peter Shaw 1952-ben és Deirdre Angela Shaw egy évvel később -, illetve közösen nevelték Shaw előző kapcsolatából született fiát, Davidet is.

Ma már nemcsak gyerekeiben, hanem unokáiban is sok örömét leli a koronavírus miatt teljes visszavonultságban élő színésznő, aki a születésnapja közeledtével a Mirror című lapnak azt nyilatkozta, hogy hálás az életéért – hogy szinte mindig azt tehette, amit igazán szeretett: játszott és szórakoztatta a nagyérdeműt, szerte a világon. Mi mást is kívánhatnánk a 95 éves világsztárnak, mint azt, hogy legyen még nagyon sokáig boldog és egészséges!