×

Csillagok

Hollywood kaméleonjai - ők a legnagyobb átalakulóművészek

Egy valóban elhivatott színésznek semmi sem állhat az útjába, hogy tökéletesen átélhessen egy szerepet. Különösen Hollywoodra igaz ez, ahol a legelszántabbaknak hetek alatt kell lefogyniuk, vagy meghízniuk egy-egy szerep kedvéért.

A színészeknek a szerződésükben szerepel, hogyha nem képesek elérni a kívánt súlyt a pár hét alatt, akkor vagy lecserélik őket, vagy nagy összeget kell fizetniük a producernek, amiért csúszik a forgatás. Ez a látványos átalakulás nem csak testileg, de lelkileg is súlyos problémákat okozhat nekik, de ezeket a sztárokat ez sem rettenti el.

Jared Leto

A vékony testalkatú színészt a Rekviem egy álomért című drámában ismerhettük meg. Nem sokkal ezután a Chapter 27 című film kedvéért 120 kilósra hízott, hogy eljátszhassa John Lennon gyilkosát. A filmben szinte felismerhetetlen volt, de megérte, mert hátborzongatóan alakította a megszállott rajongót. Ezt követően pedig csontra fogyott a Mielőtt meghaltam című film kedvéért. A hízást éjszakai fagyi evéssel érte el, a fogyást pedig azzal, hogy hét héten át szinte csak citromos vizet ivott cayenne-i borssal fűszerezve.

Christian Bale

A hihetetlenül jóképű színész több, mint 30 kilót adott le, hogy eljátssza A gépész című thriller inszomniával küzdő főszereplőjét. A 185 cm-es és 83 kilós színész 54 kilóra fogyott le, amit hat heten át tartó alma-kávé kúrával érte el. Csupán pár hónappal ezután, Bale a Batman című filmért 45 kilót szedett fel, és elképesztően kigyúrta magát. Nem semmi teljesítmény!

Charlize Theron

A modell alkatú színésznő több mint 20 kilót hízott a Rém című thriller főszerepéért. A gyönyörű Charlize a sorozatgyilkos Aileen Wuornos bőrébe bújt. Az alakításáért elnyerte az Oscar-díjat.

Renée Zellweger

A Bridget Jones filmek bájos és vicces színésznőjét utoljára a Judy című életrajzi alkotásban láthattuk csontsoványra fogyva. Az alakításáért elnyerte az Oscar-díjat. A színésznőnek mégsem a kemény diéta okoz nagy kihívást, elmondása szerint könnyebb volt formába hoznia magát többek között Roxy szerepéért a Chicago című musicalben, mint meghíznia 20 kilót a Bridget Jones 1.és 2. részéért.