Csillagok

64 éves lenne a Csillagok háborúja Leia hercegnője, Carrie Fisher

Nemzedékek nőttek fel a Csillagok háborúja mozikon, és ő emberek millióinak marad Leia hercegnő most már örökre - Carrie Fisher ma lenne 64 éves.

A Csillagok háborúja mozikat, na meg az egész Star Wars univerzumot lehet imádni vagy utálni, középút szerintem nincs: vagy rajongó lesz valaki, vagy egész életében hallani se akar ezekről a produkciókról. Na de maradjunk most néhány mondat erejéig az első verziónál. Ha hozzám hasonlóan te is odáig vagy ezekért a filmekért, akkor biztosan azonnal beugrik Leia hercegnő ikonikus karaktere, akit Carrie Fisher alakított.

Az arany bikinis jelenetekre biztosan emlékszel – ezek valóságos szexszimbólummá tették a színésznőt.

Carrie Fisher 1977-ben kapta meg Leia szerepét, és az eredeti trilógiában, valamint a 2015-ben bemutatott Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erőben és a 2017-es Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedikben is szerepelt (a filmet már a halála után mutatták be, de a jeleneteket korábban felvették). A két utóbbi produkcióban már az idős Leia Organa tábornokot, az ellenállás vezetőjét alakította, akiben a végsőkig megvolt a hit a lázadókban és a győzni akarás.

Sokan gondolják róla, hogy egész életében csak Leia hercegnőt alakította, de ez nem igaz – számos filmben és színpadon is játszott.

Fotó: EPA/TRACEY NEARMY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Emellett az írás volt a másik hivatása. A forgatókönyveket ellenőrző, átnéző, javító úgynevezett scriptdoctorként is tevékenykedett, illetve egy regényt is írt, Képeslapok a szakadék széléről címmel. A könyvből 1990-ben film is készült, Képeslapok a szakadékból címmel, Mike Nichols rendezésében, és a főszerepeket olyan színészek játszottak, mint például Meryl Streep, Shirley MacLaine, Dennis Quaid és Gene Hackman.

Tragikusan hirtelen és korán ment el
A színésznő 2016. december 23-án, egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőgépen szívinfarktust kapott, és bár állapotát stabilizálták és kórházba vitték, néhány nappal később elhunyt. Egy nappal később édesanyja, a szintén híres színésznő Debbie Reynolds is meghalt – valószínűleg stroke következtében, amiben közrejátszhatott leányának halálhíre is.