×

Csillagok

Johnny Depp hiába perelt, rajta marad a feleségverő jelző

Első fokon elvesztette a Sun brit bulvárlap ellen rágalmazás miatt indított perét Johnny Depp amerikai filmszínész. Az 57 éves filmsztár azért perelte be a Sunt, mert a lap "feleségverőként" írt róla. Depp azonban tagadta, hogy bántotta volna volt feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb Amber Heardöt.

Depp ügyét júliusban, három héten át tárgyalták a londoni felsőbíróságon, ahol kevésbé hízelgő részletek láttak napvilágot a színészpár magánéletéről. Az ügyben döntő bíró, Andrew Nicol nyilvánosságra hozott ítélete szerint a Sun az eljárás során bizonyította, hogy cikke “alapjában véve igaz volt” – számolt be róla az MTI.

Amber Heard és Johnny Depp (Fotó: Shutterstock)

A bíró leszögezte, hogy ítéletét az alperesek által felhozott 14 incidens vizsgálata és a felperes által előterjesztett, eltúlzott állítások figyelembe vételével hozta meg.

Amber Heard ügyvédje szerint az ítélet nem jelent meglepetést annak, aki figyelemmel kísérte a bírósági tárgyalást. A nagy feltűnést keltő londoni perben a színésznő azt mondta, hogy halálosan félt férjétől, aki ordítozott vele, rugdosta, sőt fojtogatta. Depp ugyanakkor azt állította, hogy Amber volt az, aki erőszakra ragadtatta magát, a színész ügyvédje pedig “megrögzött hazudozónak” nevezte a színésznőt. Senki sem vitatta viszont, hogy Johnny Depp újra és újra drog- és alkoholproblémákkal küszködött, ezt maga a filmsztár sem tagadta.

Johnny Depp jogi képviselője ugyanakkor “perverznek és elképesztőnek” nevezte az ítéletet, és azt mondta, az ítélet “olyannyira hibás, hogy nevetséges lenne, ha Depp nem fellebbezné meg”.

Fotó: EPA/FRANCK ROBICHON

A Sun szóvivője köszönetet mondott Heard “bátorságáért”, és hangsúlyozta, hogy a lap húsz éve áll ki a családban elszenvedett erőszak áldozatai mellett.

Johnny Depp rágalmazási pert indított az Egyesült Államokban is az állítólagos bántalmazások ügyében, ott azonban közvetlenül exfelesége ellen, aki az általa átélt erőszakról beszélt a Washington Post című lapnak, bár anélkül, hogy megnevezte volna a volt férjét.

Erre szokták azt mondani, hogy csúnya ügy, és nem kizárt, hogy ez derékba is töri Depp filmes pályafutását.