Csillagok

Michael J. Fox visszavonul a színészettől

Michael J. Fox új memoárkötetében írt arról, hogy színészi pályafutása végére ért. A filmsztár egészségi állapota hanyatlása miatt vonul vissza.

Az 59 éves színész No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality című könyve kedden jelent meg – adta hírül a Los Angeles Times. A lap felidézte, hogy a Vissza a jövőbe filmsztárja 29 éves korában tudta meg, hogy Parkinson-kórban szenved. Akkor egy orvos azt jósolta neki, hogy szerencsés esetben még tíz évig dolgozhat. Azóta harminc év telt el, és televíziós alakításaiért nyolc Emmy-jelölést és egy Emmy-díjat kapott – írta az MTI.

Michael J. Fox (Fotó: Shutterstock)

Amikor megtudta a betegségét az alkoholhoz menekült, de hamarosan rájött, hogy az nem segít a helyzetén, sőt… Felesége segítségével leszokott az ivásról, majd több filmet forgatott le egyszerre. Például a Szenzációs recepciós, a Szerelem a Fehér Házban, A pénz boldogít, és a Törjön ki a frász! című filmeket.

A színész első önéletrajzi könyve 2002-ben jelent meg Lucky Man címmel. Az új kötetében megszokott optimizmusához képest józanabb hangot üt meg, és színészi karrierje végéről beszél.

„Mindennek megvan a maga ideje, és az én 12 órás munkanapjaim és hétoldalnyi szövegtanulásom java már mögöttem van- Legalábbis egyelőre, másodszor is visszavonulok. Ez változhat, mert minden változik. De ha ez a színészi pályám vége, akkor legyen” – tette hozzá a színész.

Michael J. Foxnak 1998-ban hét évnyi titkolózás és találgatás után az egész világot megdöbbentette azzal, hogy betegségét nyilvánosságra hozta. Ebben az évben végrehajtottak rajta egy sikeres agyműtétet, ami a betegségén nem, de egyes tüneteken enyhített. Manapság is a legtöbb idejét a családjával, gyerekeivel tölti.