×

Csillagok

Ryan Reynolds nem akármilyen „ajándékkal” lepte meg magát

Két hollywoodi sztár úgy döntött, hogy megvásárolják a világ egyik legrégebbi futballklubját.

Ryan Reynolds és Rob McElhenney szeptemberben jelentették be vételi szándékukat a walesi AFC Wrexham csapatra, amelyet a héten egy rendkívüli ülésén fogadott el a klub szurkolóiból álló tulajdonosi csoport (WST). Utóbbi tájékoztatása szerint a szavazáson az arra jogosultak 91 százaléka vett részt, és több mint 1800 szavazat támogatta a filmesek érkezését – írja az MTI.

Ryan Reynolds és a fia 2016-ban.  Fotó: EPA/MIKE NELSON

A Wrexhamet 1864-ben alapították, még soha nem szerepelt az angol élvonalban, viszont az FA Kupában háromszor eljutott a negyeddöntőig. A klubnak anyagi nehézségei miatt 2008-ban csődeljárását kellett kezdeményeznie, és 2011-től a WST irányításával működött. Az együttes jelenleg az ötödosztályban szerepel.

Dean Keates, a Wrexham edzője a BBC-nek azt mondta: “Rövid távon biztosított lett a klub jövője, a projekt pedig közép- és hosszú távon izgalmasnak tűnik”.

Az új tulajdonosok – akiknek hivatalos érkezését formailag a ligának és a szövetségnek is jóvá kell még hagynia – első célja az, hogy a csapat jusson fel a negyedik vonalba. További terveik között szerepel, hogy növeljék a nézőszámot 10 ezres stadionjukban, a szurkolóknak pedig ígéretet tettek arra, hogy a helyi nagy rivális Chestert mindig legyőzik.