Csillagok

Újabb részletek derültek ki Michael Schumacher állapotáról

Lassan már 7 év telt el azóta, hogy a Forma-1 legendás versenyzője, Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett. Állapotáról azóta csak találgatások vannak, vagy néha egy-egy információ foszlány kikerül valamelyik régi baráttól, de igazából a világ nem tudja, hogy van a hétszeres világbajnok.

Most Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke látogatta meg a német ex-versenyzőt és annyit árult el, hogy a pilóta „még mindig küzd felépüléséért”. „Sőt, ágyában fekve, a tévé képernyőjén követi nyomon fia, Mick Schumacher pályafutását az F2-ben” – írja a Daily Mail. A 21 éves Mick jelenleg az FIA Formula 2-ben versenyez, de apja nyomdokaiba lép, ha jövőre feljebb lép a Forma-1-be.

Michael Schumacher, a Mercedes hétszeres világbajnok német versenyzője (MTI/EPA/Miguel Gutierrez)

Az 51 éves Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Állapotáról a család a rehabilitáció kezdete óta nem oszt meg információt a sajtóval. A hírek – vagy találgatások szerint – állítólag Schumacher gyógyulása most egy luxus villában zajlik Mallorcán, amelyet felesége vásárolt meg három éve a Real Madrid elnökétől, Florentino Pereztől.

Jean Todt, aki a Ferrarinál rendkívül sikeres időszakot élt ált Schumacherrel rendszeresen meglátogatja őt és mindig mond róla néhány biztató szót, így a pilóta kedvelői tovább reménykedhetnek, hogy egyszer még látni fogják kedvencüket.