×

Csillagok

Hatodszor is a Grammy-díjas énekesnő lett az év művésze

Taylor Swift idén is tarolt az American Music Awards gáláján: hatodik alkalommal választották az év művészének, ezen kívül megkapta a pop-rock kategória legjobb női előadójának, Cardigan című daláért pedig a legjobb zenei videóért járó díjat.

Az Amerikai Zenei Díjakat 1973 óta adják át. A jelölések a zenészek albumeladásain alapulnak, a győztesekről a rajongók szavazatai döntenek. Idén a koronavírus-járvány miatti szigorú szabályozások mellett tartották meg Los Angelesben az American Music Awards gálát, ahol a tízszeres Grammy-díjas amerikai country-pop énekesnő tarolt. Taylor Swift személyesen nem is vett részt, csak videóüzenetben köszönte meg a támogatást – számolt be róla az MTI.

Fotó:  EPA/MIKE NELSON

De nem csak ő, hanem a Justin Bieber is halmozta a díjakat. A kanadai énekes három díjat vihetett haza: a legjobb férfi pop-rock előadónak választották, emellett Dan + Shay countryénekesekkel közös 10,000 Hours című daláért az év együttműködése és az év kedvenc country dala elismerést kapta. Doja Cat amerikai énekesnő pedig az év új művésze és a legjobb női soul-R’nB előadója lett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Taylor Swift (@taylorswift) által megosztott bejegyzés

A gálát Taraji P. Henson színésznő vezette egy többnyire üres koncertcsarnokban. A színpadon – és más helyszínekről bejelentkezve – fellépett többek között Justin Bieber, Shawn Mendes, The Weeknd, Katy Perry, Billie Eilish, Dua Lipa, Jennifer Lopez, Maluma és Megan Thee Stallion.