Csillagok

47 éves lett Antal Nimród - a magyar rendező, aki Hollywoodot is meghódította

16 éve a Kontrollal robbant be a köztudatba, azóta pedig nincs megállás: Antal Nimród világsztárokkal dolgozik, legközelebb épp Liam Neesont rendezi majd.

Az Egyesült Államokban született magyar szülők gyermekeként 1973. november 30-án. 1991-ben költözött haza Budapestre, a magyar Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult, majd miután 1996-ban megkapta a diplomáját, először videóklipekkel és reklámfilmekkel ért el sikereket idehaza és Csehországban.

antal nimród

Budapest, 2016. június 2.
Antal Nimród, a viszkis rablóról, Ambrus Attiláról szóló film rendezője a film sajtótájékoztatóján a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban 2016. június 2-án. A Magyar Nemzeti Filmalap 1,1 milliárd forintos támogatásával készülő, hetven napon át 130 helyszínen forgó mozi főszereplője Szalay Bence.
MTI Fotó: Kallos Bea

Első nagyjátékfilmje, a Kontroll – amit nemcsak rendezett, hanem ő is írta a forgatókönyvet – pedig hatalmas siker lett: számos díjat nyert, többek közt a cannes-i fesztivál Ifjúság díját. A 2004-es sikerek, ismertség és elismertség után a következő évben visszatért Los Angelesbe, hogy ott folytassa pályafutását. Az eredmények pedig ott sem maradtak el: ő rendezte a Vacancy, A szállítmány, a Ragadozók és a Metallica zenekarról készült Through The Never című alkotást is.

Legutóbb a Viszkis című filmet rendezte, mely Ambrus Attiláról szól, és nemcsak közönségsiker lett, hanem szintén díjnyertes is.

A legfrissebb hír a rendezőről, hogy hamarosan Liam Neesont rendezi a Retribution című akcióthrillerben – a forgatást tavasszal tervezik elkezdeni Berlinben.