Csillagok

Ők a legelhivatottabb környezetvédő színésznők

Az utóbbi időben Hollywoodban egyre több és több sztár állt már ki, és mondott beszédet a környezetvédelem és a klímaváltozás ügye kapcsán. Ám most azokat a színésznőket szedtük össze, akik nemcsak a szavak szintjén, de tetteikkel is bizonyították, hogy ez az ügy mennyire fontos.

Íme négy csodálatos színésznő, akik a mindennapokban is élharcosai a környezetvédelemnek.

Cameron Diaz

A színésznő még 2005-ben kezdte meg környezetvédő munkáját, amikor elindította Trippin című saját, környezetvédelemről és „zöld” utazásokról szóló sorozatát. Ezt követően pedig ő volt az egyik fő szerevezője a 2007-es Live Earth koncertnek. Cameron Diaz emellett több környezetvédő szervezetet is támogat aktívan. A csodás színésznő egyébként mióta az eszét tudja, vegetáriánus és természetesen szelektíven gyűjti a szemetet.

Cameron Diaz amerikai színésznő
(MTI/EPA/ETTORE FERRARI)

Salma Hayek

A mexikói színésznő tagja a Global Green USA igazgatótanácsának, amely szervezet kifejezetten a globális felmelegedés megakadályozásáért harcol, és emellett azért is küzd, hogy tiszta ivóvizet juttasson a nélkülöző, fejlődő országoknak. Salma Hayek a hétköznapokban is odafigyel a környezetére, hiszen hibrid autót vezet, és a forgatásokon ragaszkodik ahhoz, hogy egyetlen műanyag flakon, pohár vagy evőeszköz se legyen a büfében, illetve ahhoz is, hogy a díszletek és a jelmezek könnyen lebomló anyagokból készüljenek.

epa07140486 Salma Hayek arrives for the LACMA Art + Film Gala at the Los Angeles County Museum of Art in Los Angeles, California, USA, 03 November 2018. EPA/NINA PROMMER

Cate Blanchett

Bár az ausztrál színésznő ritkán szólal fel a klímaváltozással kapcsolatban, ettől függetlenül ő maga valóban sokat tesz „kék bolygónk” épségéért. Először is, egy olyan kifejezetten környezettudatos házban él, ami az áramot napenergiából nyeri, és ahol a színésznő minden egyes zöldséget és gyümölcsöt maga termeszt. Emellett több színháznál is sikerült elérnie, hogy újrahasznosítsák a színházi kellékeket, és átálljanak a napelemek használatára.

Cate Blanchett a Cannes-i Filmfesztiválon a Sicario című film bemutatóján, 2015-ben.

Julia Roberts

Már a 90-es években megkezdte környezetvédő munkáját, amikor részt vett a veszélyeztetett gorillákról szóló dokumentumfilm forgatásán. Emellett az Earth Biofuels nevű szervezet szóvivője, és az UNICEF által kifejlesztett bioüzemanyagokat is népszerűsíti. A színésznő a háztartásában is figyel a környezetvédelemre, hiszen ő is napelemmel biztosítja az áramot, esővizet gyűjt, és komposztál.

Beverly Hills, 2017. október 14.
Julia Roberts amerikai színésznő az amfAR, vagyis az Amerikai AIDS-kutatási Alapítvány jótékonysági gáláján a kaliforniai Beverly Hillsben 2017. október 13-án. (MTI/AP/Invision/Jordan Strauss)