×

Csillagok

Korszakunk hősének választották az augusztusban elhunyt színészt

Az augusztusban elhunyt Chadwick Boseman emléke előtt tisztelgett a Music Television virtuálisan megrendezett filmes díjátadó gálája vasárnap, amely "minden idők legnagyobbjait" díjazta.

A Marvel szuperhősök közül Fekete Párducot alakító Chadwick Bosemant Robert Downey Jr. és Don Cheadle méltatta – számolt be róla a The Hollywood Reporterre hivatkozva az MTI.

A vastagbélrákban szenvedő, 43 éves korában elhunyt Boseman pályafutását az MTV Film & Televíziós Díjátadójának online gáláján a Korszakok hőse díjjal ismerték el. Mint Downey hangsúlyozta: a színész valóban megtestesítette mindazt, amit egy szuperhősről gondolunk. A kamera előtt és személyes életével is példát mutatott, jótékonyságáról is közismert volt és rákbetegséggel küzdőket támogatott.

Chadwick Boseman at the premiere of Disney and Marvel’s ‘Avengers: Infinity War’ held at the El Capitan Theatre in Hollywood, USA on April 23, 2018. Fotó: Tinseltown

Cheadle felidézte, hogy a forgatásokon mindenkit inspirált maga körül, és alakításaival rengeteg rajongót szerzett magának. Színészi pályafutása, munkaszeretete, ösztönző ereje hagyatékaként marad fenn – fűzte hozzá. Felsorolta, hogy a Fekete Párducon kívül számos fontos alakítását láthatták a nézők, köztük a Marshall, A James Brown sztori és A 42-es című filmekben.

Az MTV-gálán a nyolcvanas évektől napjainkig terjedő filmes és televíziós mezőny legjobbjait díjazták. Az olyan különleges kategóriák, mint a Dinamikus duó, a Komédia óriása, a Szívszaggató szakítás vagy a Sikolykirálynő nyertesei között szerepelt Kevin Bacon, Drew Barrymore, Kristen Bell, Selma Blair, Jamie Lee Curtis, Gal Gadot, Sarah Michelle Gellar, Kevin Hart, Adam Sandler, Jason Segel és William Zabka is.

A közvetítés alatt elhangzott, hogy a hagyományos díjátadó ünnepségekhez való visszatérést májusra tervezik.