Csillagok

Reagált a királyi család Harry és Meghan interjújára

A rövid nyilatkozat szerint az udvar nagyon komolyan veszi a hercegi pár által felvetett problémákat, ugyanakkor utalást tettek arra is, hogy az udvar nem feltétlenül fogadja el tényként mindazt, amit Harry és Meghan a CBS amerikai televízió interjúműsorában elmondott.

Fotó: Instagram/@theroyalfamily

A brit királyi család aggasztónak tartja azokat a problémákat, különösen a rasszizmussal kapcsolatos felvetéseket, amelyekről a sussexi hercegi házaspár, Harry és Meghan beszélt a velük készített televíziós interjúban – áll a Buckingham-palota kedd este ismertetett rövid közleményében.

A nyilatkozat burkolt, közvetett, de érzékelhető utalást tesz ugyanakkor arra is, hogy az udvar nem feltétlenül fogadja el tényként mindazt, amit Harry és Meghan a CBS amerikai televízió interjúműsorában elmondott.

A Buckingham-palota az interjúra reagáló, II. Erzsébet királynő nevében kiadott három bekezdéses kedd esti közleményben úgy fogalmaz: bár “egyes visszaemlékezések módosulhatnak”, a felvetett problémákat az udvar nagyon komolyan veszi. Ez volt az udvar első hivatalos megnyilvánulása az Amerikában vasárnap, Nagy-Britanniában hétfőn sugárzott műsor óta -írja az MTI.

A brit bulvárlapok cikkeznek Meghan hercegné és Harry herceg botrányos interjújáról (Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

A palota kommünikéje nem tér ki részletesen arra, hogy az a megjegyzés, amely szerint “egyes visszaemlékezések módosulhatnak”, a hercegi házaspár által elmondottakból pontosan mire vonatkozik, vagyis az udvar az interjúban elhangzottakból mit von kétségbe. A nyilatkozatban szereplő angol félmondatnak – “recollections may vary” – ráadásul lehetséges egy olyan értelmezése is, hogy a történtekre nem feltétlenül emlékszik mindenki egyformán.

A közlemény hangsúlyozza ugyanakkor: az egész királyi család szomorúsággal értesült arról, hogy az elmúlt néhány év mennyire nehéz volt Harry és Meghan számára. Az interjúban említett problémák, különösen azok, amelyek a rasszizmushoz kötődő kérdéseket vetettek fel, aggodalomra adnak okot, és ezekkel a királyi család foglalkozni fog, de bizalmas jelleggel – áll a közleményben.

A nyilatkozat hangsúlyozza azt is, hogy Harry, Meghan és Archie mindig is a királyi család nagyon szeretett tagja lesz.

A hatalmas vihart kavart kétórás interjúban, amelyet Oprah Winfrey készített a házaspárral, Meghan hercegné azt állította: még várandós volt elsőszülött kisfiával, Archie-val, amikor Harrynek “valaki” a királyi családból felvetette, hogy a születendő gyermek bőrszíne “vajon mennyire lesz sötét”.

Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és amerikai felesége, Meghan Markle sussexi hercegnő interjút ad Oprah Winfrey amerikai televíziós személyiségnek (Fotó: MTI/AP/Harpo Productions/Joe Pugliese)