Csillagok

A Dal 2021: Ma van a döntő, ők lépnek színpadra

Ma este lesz A Dal 2021 döntője. A Duna Televízió nézői az idei dalválasztó nyolc legjobb produkcióját láthatják a 19 óra 35 perckor kezdődő műsorban, amelyben eldől, melyik lesz az év magyar slágere és ki nyeri az online Akusztik Dalverseny fődíját.

A mai fináléban Andelic Jonathan (dalának címe: Áldom), BariLaci (Féltelek), Katona Petra (Viszlát múlt), a Kaukázus (Egyetlen szó), a Mudfield (Nincsen szerencsém), Radics Gigi (Egy vagy velem), Süle Zsolt (Befúj), valamint a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok) lép színpadra.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezi.

A döntőben a produkciók elhangzása után a zsűri pontszámaival előbb nyolcról négyre szűkül a mezőny, majd az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség szavazataival dől el, melyik dal lesz az év magyar slágere. A nézők sms-ben szavazhatnak.
Az év dala énekesének nyereménye tízmillió forint, az előadóval a közmédia egy éven belül legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt, egy zeneszámból videóklipet készít, a győztes emellett pénzjutalomban is részesül, amelyet zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat.
A zsűri pontjai alapján legjobb négy közé kerülő másik három produkció öt-öt millió forinttal gazdagodik, a további négy döntős versenyző egy-egy millió forintot fordíthat zenei produkciója fejlesztésére.
A szombati adásban adják át A Dal 2021 Akusztik fődíját is; idén újra a közönség dönthette el a már lezárult online szavazáson, melyik feldolgozás nyerjen.
A döntőben két extra produkciót is láthatnak a nézők: a zsűri két tagja, Nagy Feró és Mező Misi közösen zenélnek. Rajtuk kívül a tavalyi győztesek, Orsovai Reni és Rácz Gergő is színpadra lépnek.

Az adás után, 21 óra 50 perctől exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza az M2 Petőfi TV-n. A műsorban az előadók és a zsűri is számos érdekességgel szolgál a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.
A Dal 2021 honlapján (adal.hu) a verseny mind a negyven dala meghallgatható, emellett a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.