Csillagok

Karanténba került Harry herceg, Meghan nem ment vele Londonba

Sajtóértesülések szerint vasárnap megérkezett Londonba Harry herceg, a várandós Meghan nem tartott vele, mert az orvosok azt tanácsolták, hogy ne utazzon. Harry Fülöp herceg búcsúztatása miatt érkezett Angliába, ami szombaton lesz.

Harry vasárnap egy British Airways járattal megékezett a Heathrow repülőtérre, de egyedül. Erre számítani lehetett, hisz felesége, Meghan várandós és az orvosok inkább azt tanácsolták neki, hogy ne utazzon. A britek szerint valójában ez jobb is így, mert legalább a szertartáson nem folytatódik a “Meghan-dráma”. Mint ismert, eléggé megromlott Harry és Meghan kapcsolata a királyi családdal, főleg a botrányos Oprah-interjú után.

Harry hercegnek most öt napos karanténba kellett vonulnia a járványhelyzet miatt, nagypapája temetése pedig szombaton lesz. Ebben az időszakban a Kensington Palotához tartozó Nottingham Cottage-ben lakik majd, ami csak pár perc sétára van Vilmos herceg otthonától. Sokan abban bíznak, hogy most hogy Meghan nem tartott Harryvel, a két testvérnek lesz alkalma megbeszélni a nézeteltéréseket.

Fülöp herceget életének századik évében érte a halál a királyi család windsori rezidenciáján pénteken.
A herceget február közepétől 28 napig kórházban kezelték az udvar által közelebbről nem részletezett fertőzéses betegség és szívproblémák miatt.
Fülöp, aki június 10-én töltötte volna be századik életévét, március 16-án hazatérhetett a kórházból Windsorba, de halálának pénteki bejelentéséig már nem mutatkozott a nyilvánosság előtt.
Az edinburghi herceg és a brit uralkodó tavaly novemberben ünnepelte 73. házassági évfordulóját.

Fülöpnek az uralkodó néhai férjeként állami temetés járna, de az edinburghi herceg többször is egyértelművé tette, hogy nem szeretne nagyszabású szertartást, inkább magánjellegű, kisebb katonai tiszteletadással kísért búcsúztatást részesítene előnyben a windsori kastély Szent György-kápolnájában.
A királyi család állami és ceremoniális eseményeinek tanácsadó és szervezőtestülete, a College of Arms már jelezte, hogy Fülöp hercegtől – kívánságának megfelelően – várhatóan nem teljes körű állami temetésen vesznek majd búcsút.
A koronavírus-járvány megfékezését célzó nagy-britanniai korlátozások alapján a temetési szertartásokon legfeljebb harmincan vehetnek részt, és udvari források szerint a királyi család sem kíván kivételezést e rendelkezés hatálya alól.

kiemelt fotó: MTI