Csillagok

Katalin hercegné döntött - nem megy a teljes család Fülöp herceg temetésére

Meghan hercegné után, György, Sarolta, és Lajos is kihagyja a búcsúztatást.

II. Erzsébet és nemrég elhunyt férje tíz dédunokája, köztük Katalin és Vilmos gyermekei, a hétéves György, az ötéves Sarolta és a kétéves Lajos sem vesznek részt Fülöp április 17-én, a windsori kastély Szent György-kápolnájában tartott búcsúztatásán – írja az Express. A királyi szakértő szerint, a gyerekek még túl fiatalok ahhoz, hogy részt vegyenek az eseményen.

A múlt pénteken, életének századik évében elhunyt edinburghi herceg temetését szűk családi körben tartják, mivel a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő korlátozások alapján a szertartásokon legfeljebb harmincan vehetnek részt, bár úgy tudni, nem csak emiatt döntött a brit uralkodóház a meghitt búcsúztatás mellett. Fülöp állítólag már korábban közölte, hogy nem szeretne több száz fős felhajtást, csak egy csöndes megemlékezést szerettei körében- írja cikkében a hirado.hu.

A gyászidőszakra Harry herceg is félretette minden ellenérzését és azonnal repülőre ült, hogy családja mellett legyen, felesége Meghan azonban nem teszi tiszteletét a búcsúztatón, orvosa szerint ugyanis a várandós hercegnét megviselné a hosszú repülőút. Emellett Meghan egyébként sem vette volna a szívére, hogy ha a botrányos Oprah-interjú után elterelődött volna a figyelem Fülöp hercegről azzal, hogy Angliába utazik.