Csillagok

Egy vicces fotó II. Erzsébetről és férjéről, melynek történetét megváltoztatta az internet

Egy tréfa, mely sosem történt meg!

Fülöp herceg, II. Erzsébet királynő férje életének századik évében, múlt péntek reggel hunyt el a London nyugati határában fekvő windsori kastélyban. Az egész világ gyászolja a különleges humoráról ismert királyi hitvest, aki sokszor hozta igen kellemetlen helyzetbe a kiszólásaitól már előre rettegő udvari protokollosokat – írja a hirado.hu cikke.

Az interneten úton útfélen belebotlani egy fotóba, melyen Fülöp herceg állítólag palotaőrnek öltözve viccelte meg a királynőt, aki jót nevetett, mikor rájött, ki is áll a medveszőr kalapban. S bár a történet bájos, valójában nem igaz!

A fotót a People magazin szerint az Associated Presstől Chris Young készítette 2003-ban, a Gránátos Gárdaezred díszszemléjén, ahol II. Erzsébet nem férjén kuncog, hanem egy váratlanul feltűnő méhraj okán, mely miatt az ünnepség félbe is szakadt.

Ennek ellenére egészen biztos, hogy a kép körüli történet legendás lesz, hiába áll messze a valóságtól.

Az edinburghi hercegtől szombaton vesznek végső búcsút Windsorban. A temetésre hazaérkezett Vilmos öccse, a tavaly óta Amerikában élő Harry sussexi herceg is. A búcsúztatón egyébként nem vesz részt Meghan hercegné, aki terhessége miatt nem vállalta Amerikából a repülőutat, valamint Katalin hercegné és Vilmos herceg gyermekei sem.