Csillagok

Honthy Hanna örökbe akarta fogadni Lehoczky Zsuzsát

Tizenegy évesen már színpadon állt, közel hatvan éve a Budapesti Operettszínház tagja, nemrég pedig a Nemzet Színészének választották. Ő Lehoczky Zsuzsa, Kossuth-, és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, aki az M5 csatorna műsorában árulta el mit gondol a következő generációról és azt is elmesélte, miért nem lett Honthy Hanna „lánya”.

Kiss-B. Atilla főigazgató köszönti a nemzet színészévé megválasztott Lehoczky Zsuzsa színművészt a Budapesti Operettszínházban
(Fotó: Nemzeti Fotótár/MTI/Szigetváry Zsolt)

„Édesanyám német órára küldött, de én táncra és énekre mentem helyette. Nem tudatosan készültem a színészi pályára, a sors terelt ebbe az irányba” – mesélte a musicalek és operettek sztárja, Lehoczky Zsuzsa a Librettóban annak kapcsán, hogy már 11 évesen is színpadon állt. A 2021-ben Nemzet Színészének választott színművész 1962 óta az Operettszínház tagja. Az elmúlt közel hatvan év során voltak időszakok az életében, amikor egy hónapban 38 alkalommal állt színpadra.

A színművész pályatársait, köztük Honthy Hannát is elvarázsolta, aki örökbe is akarta őt fogadni.

“Telefonáltam anyukámnak Szegedre és elmeséltem, mit szeretne Hanna. Ám amikor hozzátettem, hogy fel kellene vennem a Honthy nevet is, csak egy hatalmas puffanást hallottam. Mint kiderült, édesanyám elájult. Ebben a pillanatban pedig eldőlt, hogy nem leszek Honthy Hanna lánya”

– mesélte Lehoczky Zsuzsa, akit a Librettó műsorvezetői arról is kérdezték, hogy milyen feladatok várnak rá a közeljövőben.

„Elfáradtam. A fiatalok mindent tudnak: nagyszerűen táncolnak, énekelnek, remek színészek. Nagyon szeretnek, de jót teszek azzal, ha magukra hagyom őket” – méltatta pályájának ifjú tehetségeit a színművésznő.

A teljes beszélgetés IDE kattintva nézhető újra.

Librettó – minden hétköznap 19 órától az M5 műsorán!