×

Csillagok

Károly herceg szembeszáll apja végakaratával

Erzsébet királynő áprilisban elhunyt férje, Fülöp kívánsága volt, hogy halála után legkisebb fia, Eduárd örökölje az Edinburgh hercege címet, de úgy tűnik Károlynak a brit trón várományosának nem tetszik ez az ötlet.

Köztudott tény, hogy az uralkodó négy gyermeke közül, a legfiatalabb az egyetlen, aki nem birtokolja a herceg titulust, ugyanis Eduárd csupán a grófi rangot tudhatja magáénak feleségével, Zsófiával együtt, akivel 1999-es esküvőjük után vették fel a wessex grófja és grófnője címet -írja cikkében a hirado.hu.

A királynő és Fülöp három idősebb gyermeke, Károly, Anna és András mindhárman hercegi rangban állnak. Az Insider cikke, Richard Kay-re, a királyi család szakértőjére hivatkozva azt írta, hogy bár már Eduárd és Zsófia esküvője után kiderült, hogy Fülöp halálát követően, ők öröklik majd az edinburgh-i rangot, ez mind máig nem történt meg, noha maga a néhai herceg is szorgalmazta legkisebb fia hercegi címre emelését.

Fülöp összes rangja egyébként legidősebb fiára, a trónörökös Károlyra szállt, akinek esze ágában sincs ezekből átadni öcsének a legnagyobb felelősséggel és elismeréssel járó Edinburgh hercege titulust a királyi szakértő szerint.

A cikkben kitértek arra is, hogy az egyik ok, a két testvér rivalizálása, ugyanis Károly mindig is neheztelt apjára, amiért szigorúbb neveltetésben volt része, míg Eduárddal, negyedik gyermekként sokkal elnézőbbek voltak a szüleik.