×

Csillagok

Egy éve távozott közülünk Chadwick Boseman

A Fekete Párduc színésze 43 éves korában hunyt el.

(Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/Nina Prommer)

Igazi harcosként hunyt el 43 éves korában Chadwick Boseman amerikai színész, aki Fekete Párducot alakította több Marvel-filmben is. Chadwick négy éven át küzdött titokban a vastagbélrákkal.

A színész sajtósa pont egy évvel ezelőtt erősítette meg a gyászhírt, egyúttal azt is elárulta, hogy a Boseman családja körében, otthonában távozott.

“Mindannyiunk szíve összetört Chadwick Boseman tragikus elvesztése miatt. A legkedvesebb és legodaadóbb lélek volt, akit valaha ismertem. Óriási erőt, méltóságot és mélységet adott a Fekete Párduc úttörő személyiségének. Elhalványított mítoszokat és sztereotípiákat, miközben milliók régóta várt hőse lett” – magasztalta a színészt a Disney elnöke, Bob Iger.

A sztárnál 2016-ban diagnosztizálták a harmadik stádiumú vastagbélrákot, így már betegen forgatta a Fekete Párduc című filmjét is. A hírek szerint még halála előtt feleségül vette kedvesét, Taylor Simone Ledwardot.

Chadwick állapotának előjele volt, hogy a színészt pár hónappal a halála előtt már csontsoványra fogyva, botra támaszkodva fotózták le.