×

Csillagok

Elhunyt minden idők legkedveltebb sorozatának színésze

Holtan találták otthonában a Drót színészét Michael K. Williamst.

2016. július 30-án a kaliforniai Beverly Hillsben készített kép Michael K. Williams amerikai színészről, akit 54 éves korában, 2021. szeptember 6-án holtan találtak a New York-i Brooklyn negyedben lévő lakásában.
(Fotó: MTI/Chris Pizzello/Invision/AP/Invision/Chris Pizzello)

A New York Post értesülései szerint, Michael K. Williams holttestére brooklyni otthonában, az ebédlőasztalra borulva találtak rá. Rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írják, hogy a színész halálát drog-túladagolás okozhatta. Idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak, ellenben több kábítószer-használathoz szükséges eszközt igen.

A színész lakását unokaöccse kereste fel, amikor már több napja nem hallott rokonáról. Ő értesítette a hatóságokat, akik hétfő délután a helyszínre érkezést követően halottnak nyilvánították Williamst.

Karrierje kezdetén Michael táncosnak készült, szerepelt több videoklipben is, de az arcát jellegzetessé tevő sebhelynek köszönhetően, amit 25 évesen egy kocsmai verekedés során szerzett, hamar felfigyeltek rá a hollywoodi filmproducerek. Eleinte kisebb szerepekben játszott, majd a Drót című sorozat azonnal meghozta számára a világhírnevet – írja cikkében a hirado.hu.

Később olyan nagy sikerű produkciókban láthattuk, mint a Genszterkorzó, A hihetetlen Hulk, az Aznap éjjel, a 12 év rabszolgaság vagy a Szellemirtók, de egy epizód erejéig a Maffiózókban is láthattuk. Egyik legutolsó szerepe az HBO számára készült Lovecraft Countryban volt.

Megrendülten értesültünk Michael Kenneth Williams haláláról, aki több mint 20 éve volt az HBO család tagja. A legtöbben hihetetlen színészi játékáról ismerik, de mi egy baráttól búcsúzunk most, akit mindenki szeretett, akinek volt szerencséje vele dolgozni. Őszinte részvétünket fejezzük ki családjának a mérhetetlen veszteség miatt

– búcsúzott a színésztől az HBO hivatalos Instagram oldalán.