Csillagok

Aki trónörököst szeretne szomszédjának, annak van egy jó hírünk

Most bárki beköltözhet Károly herceg és Kamilla szomszédságába.

„Ház királyi meglepetéssel” – hangozhatna az ingatlanhirdetés első soraiban, ugyanis Károly herceg Highgrove néven ismert gloucestershire-i otthonával határos, 117 hektáros birtok 10,1 millió dollárért, magyar valutába átszámolva, nagyjából három milliárd forintért eladó. Károly és Kamilla, bár idejük nagy részét a Londonban található Clarence House-ban töltik, gyakran látogatnak ki a vidéki birtokra is, így minden bizonnyal a szomszédos birtok új lakói is összefuthatnak a hercegi párral -írja a hirado.hu.

Az 1844-ben épült Erzsébet korabeli Elmestree House Estate-et 1949 óta most először dobták piacra.

„Az ehhez hasonló családi birtokok nagyon ritkán kerülnek eladósorba, ez az épület pedig több szempontból is különleges. A környéken több eredeti állapotában álló ház található, de ezek közül is kiemelkedik az Elmestree, ami számos egyedi vonásával, valamint hatalmas telkével és érintetlen melléképületeivel figyelemre méltó” – árulta el egy helyi ingatlanügynökség vezetője a New York Postnak.

Károly herceg 1980-ban vásárolta meg a szomszédos birtokot, majd egy évvel később, a Diana hercegnével kötött házassága után be is költöztek, itt nevelték fel két fiúkat, Vilmost és Harryt. A vidéki idill ellenére, Diana soha nem érezte magát otthon Highgrove-ban, így mikor fiai nagyobbak lettek és Károllyal megromlott a kapcsolata, visszaköltözött a Kensington-palotába.