Csillagok

Újra énekelne Dióssy Klári

A főiskolás évei alatt a Magyar Televízió munkatársaként kezdte televíziós pályafutását Dióssy Klári, és csak kevesen tudják róla, hogy Szegeden, a Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát magyar–ének szakon. A műsorvezető a mai napig szívesen dalra fakad, de nem bánná, ha egy profi énektanár segítségével frissíthetné fel a hangképzésben szerzett tudását – derült ki a Ridikül legutóbbi adásából.

Ha egy ember színpadra szeretne állni, oda hosszú út vezet – vallja Dióssy Klári, aki a közmédia több csatornáján, számos műsorban bizonyított műsorvezetőként, de azt csak kevesen tudják, hogy korábban nemcsak a beszédhangját használta, hanem gyakran énekelt is.

Bár a felnőtt életében már nem kap főszerepet a zene, magyar–ének szakos tanárként és korábban lelkes énekkarosként nagy kedvét lelte abban, ha a dalokon keresztül élhette át az önkifejezést.

A műsorvezető hobbijára a Duna Televízió délutáni magazinműsorában, a Ridikülben derült fény, amelybe ezúttal olyan vendégei érkeztek, akik amellett, hogy sikeres énekesek, tanárként adják át tudásukat a feltörekvő énektehetségeknek.

Az adásban Balássy Betty, Szatmári Orsi, valamint A DAL 2020 nyertes produkciójának női előadója, Orsovai Reni osztották meg tapasztalataikat az énektanítás területéről, meglepetésvendégként pedig Pély Barna csatlakozott hozzájuk, aki bár több éve oktat zenét, a karantén alatt megbarátkozott az online énektanítással is.

Dióssy Klári a beszélgetés kapcsán újra kedvet kapott ahhoz, hogy felkeressen egy tanárt és újra hangképzést tanuljon, mert hiányzik neki az éneklés a hétköznapokból.

Bár hozzátette: „Ahhoz, hogy valaki színpadra álljon énekesként, a tehetségen kívül sok minden kell, és hosszú az addig vezető út. Egy jó tanár azonban sokat segíthet azon, hogy könnyebben vegye az ember az akadályokat.” A további részletek visszanézhetők a Ridikül Médiaklikk-oldalán, ahol az is kiderül, mire invitálta a vendégeket az adás után a műsorvezető.

Az adást ide kattintva tudja megtekinteni.

Ridikül – minden hétköznap 17.05-től a Duna Televízión!

A Ridikül korábbi adásai 60 napig korlátlanul visszanézhetők a MédiaKlikk felületén.