×

Csillagok

Mindenkit meghatott Michael Schumacher fiának születésnapi köszöntése

A 22 éves Mick egy közös fotóval kívánt boldog születésnapot édesapjának.

Január 3-án 53 éves lett a Ferrari és a Mercedes egykori Forma–1-es versenyzője, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher. Az alkalomból 22 éves fia, aki tavaly a Formula–1-ben szereplő a Haas csapatának versenyzője lett, így köszöntötte édesapját közösségi oldalán:

“Boldog szülinapot apu! Az ilyen napok különösen fontosak voltak a motorsport iránti növekvő szenvedélyem szempontjából, és a mai napig hatással van rá. Hálás vagyok minden tapasztalatért, amit megosztottál velem, és izgatottan várom azokat, amiket a jövő tartogat számomra.”

A megható sorokhoz egy fotó is került a családi albumból, melyen Michael a karjában tartja a kisfiát.

Mick egyébként idén már a Ferrari Forma-1-es csapatának egyik teszt- és tartalékpilótája lesz, amit decemberben jelentettek be. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke akkor arról számolt be, hogy az elektromos Formula E versenysorozatba átigazoló Antonio Giovinazzi lesz 2022-ben az első számú tartalékuk, de azon a 11 versenyhétvégén, amely egy időpontban van a Formula E futamokkal, Schumacher áll majd készenlétben.

A Netflix szeptember 15-én mutatta be dokumentumfilmjét, amely a Benetton, a Ferrari és a Mercedes egykori Forma–1-es legendájának életéről szól. Akkor Schumachert a gyermekei – 24 éves lánya, Gina-Maria és 22 éves autóversenyző fia, Mick – nagyszerű családapaként jellemezték, akivel sokat mókáztak gyerekkorukban. Fia igazságtalannak tartja a sorstól, hogy apjuk nem élheti meg vele ezeket a pillanatokat.

„Mindent odaadnék érte, ha beszélhetnék apámmal”

– nyilatkozta.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket, amikor a sípályáról lefutva egy köves részre érve elesett a francia Alpokban. A hétszeres Forma–1-es világbajnok koponyaalapi törést és súlyos agyi traumát szenvedett – annak ellenére, hogy bukósisak volt rajta.