×

Csillagok

Keanu Reeves rákos gyerekek megmentésére áldozza a Mátrixért kapott fizetését

A színész bevételének 70%-át adományozta rákkutatásra.

Keanut úgy tartják számon, mint Hollywood egyik leginkább két lábbal a földön járó sztárját, akinek nagylelkűsége is legendás. Egyszer egyik rajongója kapcsán került a címlapokra, amikor is csak azért vett magának egy gombóc fagyit, hogy a lánynak aláírhassa a blokkot, nemrég pedig a John Wick negyedik részének forgatása befejeztével egy egyedi gravírozású Rolex Submariner karórát ajándékozott a színész minden kaszkadőrjének.

Az 57 éves sKeanuz most az első Mátrix filmből származó jövedelmének hetven százalékát ajánlotta fel a leukémia kutatására, ami egyébként személyes szívügye, testvérét ugyanis 1991-ben diagnosztizálták a betegséggel. Kimet egy évtizednyi kezelés után, 2001-ben hivatalosan is gyógyultnak nyilvánították.

A NY Post úgy tudja, hogy Reeves 10 millió dollárt kapott előre az 1999-es sci-fi filmért, majd további 35 milliót keresett, amikor a mozi kasszasiker lett. Tehát Keanu 45 millió dollárnak a hetven százalékát adományozta most rákkutatásra, vagyis 31,5 millió dollárt, ami közel tízmilliárd forintot jelent – írja a hirado.hu.

A színész még a kétezres évek elején létrehozott egy rákellenes alapítványt, amiről évekig senki nem tudta, hogy köze van a John Wick sztárjához.

Van egy alapítványom, ami már hat éve működik és gyermekkórházaknak, valamint a rákkutatásban segít. Nem szeretem hozzákötni a nevemet, hagyom, hogy az alapítvány tegye a dolgát

– idézi a lap Keanu 2009-es interjúját.

Reeves még 2020-ban árverezett el egy 15 perces Zoom-randevút önmagával, a befolyt tizenkilencezer dollárt pedig egy idahói rákos gyermekek számára szervezett nyári tábornak adományozta.