×

Csillagok

Taylor Swift legbizarrabb zaklatói a horrorfilmeken is túltesznek

Az egyik őrült rajongója az ágyában várta.

Nem minden arany, ami fénylik, ahogy a reflektorfényben élni sem csupa pompa és csillogás, de a hírnév árnyoldalairól mégis ritkán beszélnek az emberek.

A 32 éves Taylor Swiftnek kijutott minden, amiről csak egy popsztár álmodhat. Pénz, világraszóló karrier, Grammy-díjak és platinalemezek kövezték ki az útját az elmúlt években, de mindez eltörpül, ha valakinek megszállott rajongók vannak a nyomában, szinte szó szerint – írja a NY Post.

Ha az életedben állandósulnak a zaklatók, akik betörnek az otthonodba és halálos fenyegetéseket küldenek neked, akkor minden nap attól rettegsz, mikor lesz túl késő. De nem akarok félelemben élni, ezért minden nap próbálom magam a világon lévő jóra, a szeretetre és az emberiségbe vetett hitemre emlékeztetni magamat

– nyílt meg Swift egy korábbi interjújában.

(Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/Justin Lane)

Eric Swarbrick

A férfi 2018-ban három alkalommal is 900 mérföldet vezetett – a texasi Austinból a Tennessee állambeli Nashville-be -, hogy személyesen kézbesíthesse azt a több mint 40 halálos fenyegetést Swiftnek, amit az énekesnő korábbi kiadójának, a Big Machine Recordsnak és annak vezérigazgatójának, Scott Borchettának címzett, tudván, hogy Taylor otthonához a kiépített biztonsági rendszer miatt esélye sem lett volna eljutni – írja a hirado.hu cikke.

„Nem fogok habozni, hogy megöljem őt Scott és ebben se te, se az ügyvédei, se a törvény nem tud megállítani.”

Eric levelei kezdetben szívélyesek és tiszteletteljesek voltak, de szerelmes üzeneteire egyszer sem kapott választ, ekkor kezdett fenyegetéseket küldeni.

A férfi megszállottsága akkor kezdődött, amikor állítása szerint, Swift több mint száz alkalommal is meglátogatta őt álmában, pár év után pedig úgy érezte az álmaiban együtt töltött idő az énekesnővel elegendő indok, hogy jogot formálhasson rá.

Swarbrick végül bűnösnek vallotta magát zaklatás vádjában, a bíróság pedig 30 hónap börtönbüntetésre ítélte, ami jövőre jár le, akkor pedig három évre feltételezett szabadlábra helyezik.

Roger Alvarado

Alvarado nem egyszer, hanem kétszer is betört Swift New York-i lakásába egy év alatt, 2018 áprilisában és 2019 márciusában.

Az első betörés után hat hónapot ült rács mögött, de szabadulása után újra megkísérelt személyes kapcsolatba lépni az énekesnővel.

Roger Alvarado a legrosszabbak közé tartozott. Amikor a rendőrség rátalált, ő békésen szundikált Taylor ágyában, persze előtte lezuhanyzott az énekesnő fürdőszobájában. Így várta őt

– nyilatkozta az esetről egy szemtanú.

A második letartóztatása után a férfi kitartott amellett, hogy egy cseppet sem bánja tettét és elárulta, hogy legközelebb erőszakosabb lesz.

„Persze őt sose bántanám. Csak beszélgetni szerettem volna vele. Kedvesnek és jófejnek tűnik” – magyarázta Roger, aki végül 2019-ben bűnösnek vallotta magát és kettőtől négy évig terjedő fegyházbüntetésre ítélték.

David Liddle

Egy feszítővas, egy alumínium baseballütő, egy zárfeltörő felszerelés és néhány pár gumikesztyű. Többek között ezek voltak Liddle táskájában, amikor 2019-ben Swift Rhode Island-i villájának közelében letartóztatták.

A férfi állította, hogy régi barátja az énekesnőnek és csak azért érkezett, hogy tippeket kérjen tőle, hogyan fusson be a zeneiparban, ami természetesen hazugság volt, Swift ugyanis még soha nem találkozott vele korábban.

A kétes szándékkal érkező „rajongót” letartóztatták, de tavaly augusztusban ejtették ellene a vádakat, mivel nem került elő elegendő bizonyíték, ami igazolná férfi bűnösségét.

„Mindegy kik ezek az illetők, belülről mindegyikük ugyanaz a sérült és erőszakos gazember, akik komoly pszichiátriai kezelésre szorulnak. Mindannyian szerelmet vallottak egy olyan nőnek, akivel soha egy másodpercet sem töltöttek együtt. Szerelmesek voltak egy Google-keresésbe, semmi több” – summázta Jake Brennan, aki újonnan indult podcast műsorában több hollywoodi hajmeresztő történetet is elmesél.

Copyright © 2016 - ridikul.hu Minden jog fenntartva. | Impresszum | Akadálymentesítési nyilatkozat