Csillagok

74 évesen elhunyt Meat Loaf, a Rocky Horror Picture Show szereplője

Az amerikai rockénekes csütörtökön családja körében hunyt el.

Hetvennégy éves korában elhunyt a legendás rockénekes, Meat Loaf – írja a hirado.hu. A Mirrornak a menedzsere erősítette meg a hírt, miszerint január 20-án, az énekes örökre eltávozott, felesége, Deborah mellette volt az utolsó pillanatokban.

A család egyelőre nem osztotta meg a halál okát, közleményükben a következőket írták:

„Tudjuk, hogy mennyit jelentett sokaknak, és igazán nagyra értékeljük azt a szeretetet és támogatást, amelyet kapunk tőletek, azután, hogy egy ilyen inspiráló művészt és fantasztikus férfit elvesztettünk. Szívéből a lelketekig… a rock örökké bennünk él!”

A Marvin Lee Aday néven született művész énekesként tizenkét stúdióalbumot készített (az utolsó 2016-ban jött ki), ezek világszerte több mint százmillió példányban fogytak. „Bat Out off Hell” című 1977-es lemeze, minden idők egyik legsikeresebbje volt Amerikában, köszönhetően a 14 millió eladott példánynak.

Legismertebb slágere, az „I’d Do Anything for Love, amely 1994-ben két Grammy-díjat is elnyert. A 12 perces klip egy Szépség és a Szörnyeteg történetnek is beillik, melynek utolsó három percében egy női hang is felcsendül, aki nem más, mint a Mrs Loud művésznéven emlegetett Lorraine Crosby, aki szintén ezzel a dallal lett világszerte ismert.

Érdekesség, hogy a videóban nem ő, hanem egy Dana Patrick nevű modell helyettesítette, az élő koncerteken pedig az akkor frissen Meat Loaf mellé került Patti Rousso énekelt.

A legnagyobb népszerűséget azonban egy filmsiker hozta meg számára: az 1975-ben bemutatott Rocky Horror Picture Show-ban, amely egy színpadi musical moziváltozata volt, Eddie-t, a vad és szerencsétlen kifutófiút alakította. A kultikussá vált filmben Susan Sarandon és Tim Curry volt a partnere.

Volt házigazda a VH1 csatornán, szerepelt további népszerű mozifilmekben is (A menedzser – 1980; Száguldás a milliókért – 1991; Páratlan prédikátor – 1992; Tűzforró Alabama – 1999; Harcosok klubja – 1999).