×

Csillagok

Súlyos koponyasérülés okozta az új Marvel sorozat szereplőjének halálát

Síbalesete után meghalt a 37 éves Gaspard Ulliel César-díjas francia színész.

Gaspard Ulliel (Fotó: EPA/HAYOUNG JEON)

Az Alpokban történt keddi baleset után a színészt helikopter vitte a grenoble-i kórházba, sérüléseit azonban nem élte túl, szerdán elhunyt – idézte a The Guardian Ulliel családját és ügynökét.

A hely France Bleu adó jelentette, hogy a kék jelzésű sípálya-kereszteződésben a színész egy másik síelővel ütközött össze, és fejsérülést szenvedett. A beszámoló szerint a baleset másik résztvevője nem került kórházba. Az eset vizsgálata még zajlik.

Ulliel néhány televíziós szerep után a 2001-es Farkasok szövetsége című filmben Vincent Cassel és Monica Bellucci oldalán játszhatott. 2004-ben a Jean-Pierre Jeunet rendezte Hosszú jegyességben Audrey Tautou mellett kapott főszerepet. Alakításáért megkapta a legígéretesebb fiatal tehetségek César-díját, melyet a francia Oscarnak is neveznek.

Ezután szerepet kapott a 2007-es Hannibál ébredésében, majd 2014-ben Yves Saint Laurent-t játszotta a róla szóló életrajzi filmben, ezért César-jelölést érdemelt. Végül a legjobb színész Césarját Xavier Dolan filmjével, az Ez csak a világ végével nyerte el – írja a hirado.hu.

(Fotó: EPA/HAYOUNG JEON)

Ő is szerepel Oscar Isaac és Ethan Hawke mellett a Marvel új produkciójában, a Moon Knightban, melyben Ulliel Anton Mogartot, más néven a műkincstolvaj Midnight Mant alakította, aki éjfélkor szerzi meg a kiszemelt kincseket.

Ullier 2013 óta alkotott egy párt modell kedvesével, Gaëlle Piétrivel. Közös fiuk, Orso hatodik születésnapját éppen a baleset előtti nap ünnepelte a pár az Alpokban, ahogyan a Moon Knight első trailerének bemutatóját is, mellyel tudta, hogy világszerte sokan fogják megismerni a nevét – írja a Mirror.