×

Csillagok

Besározták a világ legnagyobb gyémántkereskedő családjának nevét, a Tinder-csalót bíróságra idézték

Az izraeli születésű Shimon Hayut Tinderen keresztül csalt ki hiszékeny nőktől több mint 3,1 milliárd forintot, miközben magát a világ egyik legnagyobb gyémántkereskedő család sarjának adta ki.

A Tinder-csaló Simon Leviev néven habzsolta a nagyvilági életet, miközben eladósodott nők pénzén élősködött, mindezt úgy, hogy egy nagyon is létező gyémántmágnás fiának adta ki magát. A lelkileg és anyagilag is kizsigerelt nőknek hála Simon lebukott, amiről a Netflix dokumentumfilmet készített, így szerte a világban híre ment a Tinder-csalónak.

Az imposztor miatt az igazi Leviev család hírnevén is csorba esett, ezért érthető módon elégtételt követelnek. Shimon Hayut jövőhéten áll az izraeli bíróság elé, hogy feleljen tetteiért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chagit Leviev Sofiev (@chagit_leviev) által megosztott bejegyzés

Chagit Leviev, az amerikai Leviev Group vezérigazgatója és Lev Leviev izraeli gyémántmágnás lánya, a „gyémánthercegnő” a Page Sixnek exkluzívan nyilatkozott a tárgyalásról és arról, hogyan keserítette meg az életüket Hayut.

„Évek óta szenvedünk a Tinder-csalótól. Tudtuk, hogy átveri a cégeket és más nőket, akik kaphatóak voltak a hazugságaira. Nagyon keményen próbáltuk rávenni, hogy hagyja abba, harcoltunk ellene és feljelentettük a rendőrségen, de hasztalan.”

A Netflixen február 2-án megjelent dokumentumfilm Cecilie Fjellhoy és két másik áldozat, Pernilla Sjoholm és Ayleen Charlotte történetét meséli el. A megtörtént eseményeken alapuló doku fiatal nők életén keresztül mutatja be, ahogy egy több álnevet is használó izraeli férfi egy társkereső alkalmazáson keresztül dollármilliókat csalt ki tőlük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

BILD Stars & Stories (@bild_starsandstories) által megosztott bejegyzés

Shimon Hayut egy gyémántkereskedő fiának adta ki magát, és fényűző életéről készült fotókkal győzte meg áldozatait gazdagságáról. A férfi elmondása szerint veszélyes helyzetekbe keveredett titkos ellenségei miatt, és rejtőzködnie kellett, és nem használhatta kártyáját. Ekkor kért pénzt áldozataitól, megígérve, hogy visszafizeti, amit azóta sem tett meg. Az ügyet feltáró dokumentumfilm szerint a férfi 10 millió dollárt (3,1 milliárd forintot) csalt ki a nőktől.

„Amikor láttam, hogy bemutatták a filmet tudtam, hogy számára vége a játéknak. Lebuktál, mostantól mindenki tudja ki vagy valójában. Ijesztő és beteg, hogy ő a fejében elhitte, hogy a családom cége valóban az övé.”

Az egyelőre nem világos, hogy Shimon Hayut hogyan tervezi megvédeni magát, mivel kérvényezte, hogy ne kelljen megjelennie a bíróságon.

„Nem akar szembenézni a nyilvános megaláztatással. Nincs kétségem afelől, hogy ezúttal elnyeri méltó büntetését. Esélye sincs megnyerni”

– mondta a négygyermekes vezérigazgató.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chagit Leviev Sofiev (@chagit_leviev) által megosztott bejegyzés

Eközben a dokumentumfilmben bemutatott nők, Cecilie Fjellhoy, Pernilla Sjoholm és Ayleen Charlotte összefogtak a Leviev családdal és létrehoztak egy megfizethető karkötőt Stronger Together néven, amelynek teljes bevételét a nők anyagi megsegítésére fordítják.

A három nőnek együtt még mindig 700 ezer dollárnyi adósságuk van.

A Tinder-csaló februári bemutatója után Hayut próbált tőkét kovácsolni a hirtelen jött hírnévből és pénzért árulta üzleti tanácsait.

Shimon Hayut két és fél évet töltött börtönben Finnországban a három nő ellen elkövetett csalás miatt, majd 2019-ben további 15 hónapra ítélte az izraeli bíróság. Jó magaviselete miatt öt hónap után kiengedték, és azóta is szabad emberként él.