Csillagok

Angela Lansbury gyilkos szektától mentette meg lányát

Angela Lansbury halála után több történetet is felelevenítettek az életéből, így kiderült hogy mentette meg lányát.

Október 11-én hunyt el Angela Lansbury brit-amerikai színésznő, a Gyilkos sorok című filmsorozat sztárja Los Angeles-i otthonában. Az Oscar-díjra jelölt, Broadway-musicalekben is szereplő színésznő 96 éves volt, karrierje csaknem nyolc évtizeden át tartott. Leginkább azonban a főszereplésével készült Gyilkos sorok (Murder, She Wrote) című krimisorozatból ismerhették, amelyben Jessica Fletcher regényíró és amatőr nyomozó szerepét alakította. A sorozat 12 évaddal futott 1984 és 1996 között.

Angela Lansbury halála után több történetet is felelevenítettek az életéből, így kiderült hogy mentette meg lányát.

A hatvanas években Charles Manson gyilkos szektájába híres és jómódú emberek gyerekeit is toborozta. Manson olyan fiatalokat próbált szektájához csábítani, mint Terry Melcher, Doris Day fia, Deana Martin, Dean Martin lánya, és Lansbury gyerekei, Anthony és Deidre Shaw.

Lansbury a Mail Online-nak adott 2014-es interjújában elmesélte, hogy Diedre hogyan került Manson befolyása alá, és hogyan rángatta ki mindkét gyerekét Hollywoodból, majd szökött el Írországba – számolt be róla a Entertainment Weekly.

Deidre egészen addig anyagilag támogatta a Manson családot, amíg 1968-ban anyja és férje, Peter Shaw rá nem jöttek, hogy gyerekük kábítószerfüggő és letiltották a hitelkártyáit.

„Felkerekedtünk, és elköltöztünk egy Cork megyei házba” – mondta Lansbury. „Azért vonzott Írország, mert ott született az édesanyám, és a gyerekeimet is biztonságban tudhattam” – tette hozzá. „Csodálatos időszak volt az életemben” – mondta a színésznő. A költözés pedig elérte a kívánt hatást a gyerekeimnél.

Anthony elég gyorsan feltalálta magát, bár Deidre-nek egy kicsit tovább tartott, de végül neki is sikerült. Anthony televíziós rendező lett, és 68 epizódot rendezett anyja sikersorozatából, a Gyilkos sorokból, míg Deidre megházasodott és olasz éttermet nyitott Los Angelesben (amely azóta bezárt).

Lansbury még épp időben költözött el az országból, ugyanis 1969-ben a Manson család három tagja hidegvérrel meggyilkolta a terhes Sharon Tate-et és négy másik embert. Manson élete hátralévő részét börtönben töltötte, és 2017-ben, 83 évesen halt meg.

„Nincs kétségem afelől, hogy ha nem kerülnek egy teljesen más miliőbe, egyiküket vagy mindkettőjüket elveszítettük volna” – jegyezte meg Lansbury. „Nagyon szerencsések voltunk, hogy időben észrevettük, mi történik körülöttünk” – mondta.