Csillagok

Christina Applegate bot nélkül már járni sem tud

A filmcsillag 2021-ben fedte fel diagnózisát a rajongók előtt.

Christina Applegate első nagy nyilvános szereplésére készül, mióta tavaly szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Az 50 éves színésznő a Twitteren osztott meg egy fotót a sétapálcáiról, amelyeket az eseményen használni tervez.

„Ez lesz az első alkalom, hogy részt veszek egy rendezvényen, mióta szklerózis multiplexszel diagnosztizáltak. A sétapálcák most már az életem részei.”

A Dead to Me sztárja tavaly augusztusban fedte fel, hogy orvosai szklerózis multiplexet állapítottak meg nála.

„Szklerózisom van. Igazán különös utazás volt ez, de olyan emberek támogatnak, akik szintén ezzel a betegséggel küzdenek. Nehéz utazás volt, ami tovább folytatódik. Ahogy egy szklerózisos barátom mondja, felkelünk és tesszük, amit kell. Én is pont ezt fogom csinálni”

– írja posztjában Christina, aki vélhetően Salma Blairrre gondolt soraiban.

Christina Applegate (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

Selmánál 2018-ban állapították meg az orvosok a betegséget, miután néha elesett, elejtett dolgokat, romlott a memóriája és az összerendezett mozgással is nehézségei voltak.

A két színésznő együtt játszott az Édes kis semmiség című romantikus vígjátékban, így már régóta barátnők, ebben a helyzetben pedig nem kérdés, hogy számíthatnak egymásra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Entertainment Weekly (@entertainmentweekly) által megosztott bejegyzés

Christina az elmúlt évtizedek alatt több súlyos betegséggel megküzdött már, 2008-ban mellrákkal diagnosztizálták, majd kettős masztektómia után, egy rákra hajlamosító gén miatt petefészkeit is eltávolították 2017-ben. Mindemellett súlyos alvászavarral és a korai menopauzával is diagnosztizálták korábban.

Applegate 2013 óta él házasságban a holland basszusgitáros Martyn LeNoble-lal, a párnak egy közös gyermeke született, Sadie, aki most tizenegy éves.