Csillagok

Brittany Murphy testvére hajthatatlan, szerinte megölték a húgát

Több, mint tíz éve annak, hogy rejtélyes körülmények között elhunyt Hollywood üdvöskéje, akinek a lábai előtt hevert a szakma és a férfiak is. Sok filmrendező tervezett Brittany Murphy-vel közös munkát, de erre már nem kerülhetett sor, a művésznő korai halála miatt.

Súlyos vérszegénység és légúti fertőzés miatt szedett gyógyszerei gyengítették le annyira Brittany Murphy szervezetét, hogy tüdőgyulladás következtében elhunyt. A színésznő 2009. december 20-án esett össze és halt meg Hollywood Hills-i otthonában, anyja talált rá eszméletlen állapotban a zuhany alatt.

Murphy férje, a 40 éves brit forgatókönyvíró, Simon Monjack öt hónappal később szintén tüdőgyulladásban és vérszegénységben hunyt el.

A 74 éves Tony Bertolotti apja, Angelo révén testvére Brittanynak. Az apa 2019 januárjában hunyt el 92 éves korában, miután éveken át próbálta kideríteni az igazságot a lányáról.

(Fotó: Nemzeti Fotótár/EPA/PAUL BUCK)

A The Sunnak nyilatkozva Tony elárulta, hogy rájött, hogy három ember „rendelkezett” a sztár vagyonával: az anyja Sharon, egy újságszerkesztő és egy orvos, aki kezelte.

„Brittany nem rendelkezett a vagyona felett. Hatalmas pénzösszegek voltak a számláján és ezek mind eltűntek. A pénzéért ölték meg. Szépen lassan megmérgezték.”

Tony hajthatatlanul keresi a választ arra, hogy hová tűnt Brittany 10 millió dolláros vagyona. Állítása szerint, Sharon tudja az igazságot, de lánya halála óta egy családtaggal se vette fel a kapcsolatot.

„Kizárt, hogy természetes halállal halt meg. Ez lehetetlen. Ez egy baromság, teljes hülyeség. Számomra nyilvánvaló volt, hogy megölték.”

A felmerülő aggályok, az eltitkolt vizsgálati eredmények, a más-más laboratóriumi vélemények miatt Brittany Murphy halálát – aki november 10-én lett volna 45 éves – mai napig is Hollywood legrejtélyesebb haláleseteként tartják számon.

Brittany Murphy az 1995-ös Spinédzserek című filmben tűnt fel, főszerepet játszott a Szerelem és egyéb katasztrófák, a Nagydumás kiscsajok, a Szakítópróba és a Magánürügy című filmekben. Szerepelt az Észvesztőben, a Sin Cityben, a Ne szólj száj!-ban, A halott lányban, valamint Eminem barátnőjét játszotta a Nyolc mérföldben.