Csillagok

Ez az utolsó esély, hogy Harry herceg és a királyi család kibéküljön

A sussexi pár annak ellenére meghívást kapott III. Károly koronázására, hogy igencsak feszült a viszonyuk a királyi családdal. Amennyiben Harry és Meghan nemet mondanak, akkor félő, hogy örökre kiírják magukat a Windsor-ház további krónikájából.

„Megerősíthetem, hogy a herceg nemrég e-mailt kapott Őfelsége hivatalától a koronázással kapcsolatban. Azt, hogy végül a herceg és a hercegné részt vesznek-e a koronázáson, egyelőre nem hozzuk nyilvánosságra”

– mondta a pár szóvivője a The Sunday Times-nak, de úgy tudni, a hercegi pár egyelőre nem válaszolt a meghívóra.

Egy bennfentes szerint azonban a király nagyon szeretné, ha fia ott lenne a nagy napon, hiszen ez egy kiemelten jelentős esemény Károly számára, örülne, ha Harry is tanúja lenne. Szeretné, ha kisebbik fia ismét a család részese lenne, hiszen ha nem rendezik a dolgot, akkor uralkodása úgy íródik be a történelembe, hogy családja ezalatt szakadt örökké ketté. Mindenki távolságtartó apaként tekint rá, de ezen változtatni akar.

Károly 2022 szeptemberében lépett a trónra édesanyja, II. Erzsébet királynő halála után.

Hivatalosan május 6-án koronázzák meg, ami azért is érdekes, mert Harry és Meghan akkor ünnepelné fiuk, Archie 4. születésnapját, ami remek kibúvó a párnak, ha mégsem akarnak részt venni a ceremónián, főleg azok után, hogy a napokban egy másik hivatalos levelet is kaptak.  Az uralkodó ugyanis windsori rezidencia közvetlen közelében lévő nagy-britanniai otthonuk, a Frogmore Cottage elhagyására kérte Harry herceget és amerikai feleségét, Meghant.

Harry sussexi herceg, a brit trónörökös másodszülött fia és felesége, Meghan sussexi hercegnő Az oroszlánkirály (The Lion King) című film európai premierjén Londonban 2019. július 14-én. (Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores)

A királyi család életével foglalkozó megfigyelők egybehangzó véleménye szerint most lett igazán különös jelentősége annak, hogy Harry részt vesz-e édesapja, III. Károly király május 6-i londoni koronázásán, mert ha a herceg nem utazik haza a ceremóniára, az a végleges szakítást jelentheti Harry és családja között.

Harryék és a királyi család viszálya ugyanis látványosan csak tovább mélyült, amikor a 38 éves herceg kiadta mindent leleplező memoárját, amelyben kiteregette nem csak saját titkait, de a családi szennyest is.