Csillagok

Nicolas Cage a nagybácsija miatt nem kapta meg álmai filmszerepét

Nicolas Cage könyörögött a rendező Francis Ford Coppolának, hogy ő kaphassa meg a hőn áhított szerepet a Keresztapa 3. részében, a szigorú nagybácsi azonban Andy Garciát választotta és mindent megtett, hogy unokaöccsét távol tartsa a film világától.

Mindenki egyetért abban, hogy a Keresztapa 3., a trilógia kevésbé sikerült darabja, és a rajongók máig ölre mennek amiatt, hogy mi lett volna, ha Nicolas Cage alakíthatja Vincent Mancinit, Sonny Corleone elveszett, de hirtelen felbukkanó fiát. Emlékeztetőül: Sonny (James Caan) volt a Keresztapa forrófejű fia, akit az első filmben szitává lőttek az autópálya felvezető szakaszán, Vincent pedig az ő nem kevésbé forrófejű szerelemgyereke, aki Keresztapa 3 végén tovább viszi a Corleone-birodalmat.

(Fotó: MTI/EPA/Quique García)

Nicolas Cage könyörögött a rendező Francis Ford Coppolának, egyben nagybácsijának, hogy ő kaphassa meg Vincent szerepét, a mester azonban Andy Garciát választotta. Talán azért, mert a lányát és a húgát már benyomta a filmbe, és Nicolasszal együtt tényleg maffiaszerű családi vállalkozásnak tűnt volna a produkció. Érdekesség, hogy a rendező lányát, Sofia Coppolát a filmbeli alakítása miatt alapból leírták színésznőként, viszont idővel kiváló rendező lett belőle.

Andy Garcia egyébként kiváló alakítást nyújtott Vincentként, Oscarra is jelölték.

Cage akkor bánatában a David Lynch által rendezett Veszett a világ főszereplője lett, ahol élete egyik legjobb, természetesen szürreális alakítását nyújtja. Hamarosan vámpírként tér vissza a Renfield című vidám thrillerben, amely a Drakula-mítosz hajmeresztő újragondolása.