Csillagok

Különleges célt szolgál az egykor II. Erzsébet által vezetett ikonikus autó

Chris Evans, rádiós műsorvezető 2022 novemberében egy aukción vette meg a királynő felejthetetlen zöld jaguárját. Most pedig árverésre bocsátja, hogy a befolyó összegből rászorulókat támogasson.

Egy korábban II. Erzsébet királynő tulajdonában lévő és általa vezetett Jaguart adományozott Chris Evans a Comic Relief jótékonysági szervezetnek a Red Nose Day alkalmából.

A 41 éves Chris Evans rádiós DJ és műsorvezető tavaly novemberben licitált a járműre, arra a 2009-es Jaguar X-Type Estate-re, amely a néhai uralkodó egy legtöbbet használt autója volt.

„Nagyon örülök, hogy a kocsit most megoszthatom egy másik rajongóval, különösen egy ilyen fontos ügy kapcsán”

– mondta Evans, aki nemrég odaadományozta a Jaguart a Comic Reliefnek. Érdekesség, hogy az autóban az árverés után még egy plüss corgit is találtak, amely köztudottan a királynő kedvenc kutyafajtája volt.

Windsor, 2019. május 8. II. Erzsébet brit királynő a volán mögött, az évenkénti Windsori Királyi Lovas Versenyre érkezve (Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)

II. Erzsébet ikonikus járgányát a Red Nose Day alkalmából azok között fogják kisorsolni, akik támogatják a jótékonysági szervezetet. A nyereménysorsolásra a nevezés 10 font, a befolyt összeget pedig teljes egészében rászorulók között fogják elosztani.