Csillagok

Elvesztette szeretett nagymamáját Ed Sheeran

A popsztár és Nancy kapcsolata olyannyira szoros volt, hogy nagymamája ihlette az egyik legszemélyesebb slágerét, amelyben nagyszülei találkozásának romantikus történetét énekelte meg.

Meghalt Ed Sheeran szeretett ír nagymamája. A gorey-i Anne Mary Sheeran (lánykori nevén Mulligan), akit Nancy néven ismertek, múlt kedden hunyt el az enniscorthy-i Castle Gardens idősek otthonában.

Nancyt szerdán helyezik örök nyugalomra a gorey-i Szent Patrik templomban, ahol vélhetően unokája, Ed is lerója majd tiszteletét.

Nancy és Ed kapcsolata mindig is szoros volt, olyannyira hogy nagymamája ihlette a Nancy Mulligan című slágerét, mely az énekes 2017-es Divide című albumának legszemélyesebb dala.

A dal Ed nagyszüleinek, az észak-írországi Belfastból származó William Sheerannek és az Ír Köztársaságban született Anne “Nancy” Mulligannek a szerelmi történetét meséli el.

“Eljegyezték egymást, és senki sem jelent meg az esküvőjükön. A nagyapám ellopta az összes aranyfogat a fogorvosi rendelőből és beolvasztotta őket jegygyűrűnek. Kölcsönzött ruhákban házasodtak össze, egyfajta Rómeó és Júlia románc volt az övék, ami igazán romantikus. Úgyhogy gondoltam, írok egy dalt belőle”

– mesélt korábban Sheeran a dal történetéről.

Nancynek és Williamnek nyolc gyermeke és 23 unokája született.

A dal megjelenésekor egy édes videó is készült Nancyről, ahogy meghallgatja unokája slágerét:

“Sosem úgy gondolok rá, mint egy szupersztárra, számomra minden találkozásunkkor pont ugyanolyan, mint régen. Bár csak ritkán látom őt, mivel állandóan dolgozik. Már 14 éves kora óta ezt csinálja, és folyton kimerült, de ő ezt élvezi.”

Ed Sheeran egyébként anyai nagymamájának is írt egy dalt, ami a Supermarket Flowers címet kapta. Néhai nagymamáját az utolsó hónapokban Ed naponta látogatta, a suffolki Aldeburgh Kórház több ápolójával azóta is tartja a kapcsolatot.