Csillagok

Leánybúcsú 60 felett? Lehetséges!

Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen és Candice Bergen nagymamakorban is élvezi az élet örömeit.

Főleg a fiatalok járnak moziba, ismételgetik Hollywoodban, ezért ennek a korosztálynak készül a filmek többsége. Aztán jönnek a meglepetések, amik szembe mennek a demográfiai szabállyal. A közelmúlt két romantikus vígjátéka, Az elveszett város és a Beugró a Paradicsomba nem kimondottan a tinédzsereket célozta meg, mégis nagy siker lett.

Még náluk is határozottabban letette a garast 2018-ban a Könyvklub, amelynek négy hősnője – Jane Fonda, Diane Keaton, Mary Steenburgen és Candice Bergen – nagymamakorban élvezi az élet örömeit.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Book Club (@bookclubmovie) által megosztott bejegyzés

A film 100 millió dollár feletti összbevételt ért el, ami feltűnő eredmény olyan produkció esetében, amelynek idősebb hölgyek a főszereplői, és még a környéken sem bukkan fel egy szuperhős.

Azóta volt egy világjárvány, változtak a moziba járási szokások, a nem nagyon fiatal nézőket még nehezebb becsábítani a multiplexekbe, a Könyvklub – A következő fejezet mégis erre vállalkozik.

A négy hősnő hat év alatt nem lett sokkal fiatalabb, de az energiájuk és az életörömük lankadatlan. Most itáliai kalandra vállalkoznak, amit még egyetemi éveikben terveztek, de az élet mostanáig keresztülhúzta számításaikat különféle házasságok, válások és szívrohamok ürügyén. Az „amerikaiak Európában bukdácsolnak” típusú vígjátékoknak nagy hagyománya van Hollywoodban; amitől a Könyvklub – A következő fejezet mégis friss és más, az a négy színésznő, akik gazdag élettapasztalatukkal a hátuk mögött vetik bele magukat az élvezetekbe.

Természetesen a romantika sem hiányzik a Rómától Velencén át Toszkánáig tartó körúton, erről többek között Andy Garcia és Don Johnson gondoskodnak, és öröm viszontlátni a már szintén nyugdíjaskorú olasz szívtiprót, Giancarlo Gianninit a folyton felbukkanó rendőrfőnök szerepében.

Forrás: YouTube