Csillagok

Woody Allen megmentette barátja életét

Az Oscar-díjas filmrendező gondolkodás nélkül barátja segítségére sietett és sikeresen megmentette őt a fuldoklástól.

Woody Allen a minap barátja, Andrew Stein társaságában vacsorázott egy nyüzsgő, New York-i olasz étteremben, amikor ismerőse hirtelen rosszul lett.

A 87 éves hollywoodi legenda azon nyomban felugrott a helyéről, amikor észrevette, hogy barátja fuldokolni kezdett egy félrenyelt falattól.

Vacsoratársaik, a híres ügyvéd, Alan Dershowitz és Woody Allen felesége, Soon-Yi Previn megdöbbenve és tehetetlenül nézték, ahogy Stein elvörösödött és kapkodni kezdte a levegőt.

Az étteremben tartózkodó szemtanúk szerint ekkor az Annie Hall rendezője félelmet nem ismerve, profi szakértelemmel sietett alkalmazni barátján a Heimlich-fogást.

Woody Allen amerikai rendező a Cafe Society című filmjének bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 69. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2016. május 11-én. (MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

„Szégyellem kimondani, de Woody tényleg megmentette az életemet. Egy falat hús a torkomon akadt. Pánikba estem. Megrémültem. Aztán Woody a segítségemre sietett. Tényleg olyan volt, mint egy jelenet az egyik filmjéből. Ha nem lett volna a gyors gondolkodása, attól tartok, meghaltam volna. Az életemet köszönhetem neki”

– mesélte Andrew Stein a Page Sixnek.

Nem ez az első eset, hogy Allen a Heimlich-fogást alkalmazta. Még 1992-ben szintén egy étteremben mentett meg egy fuldoklót, egykori producerét, Jean Doumanian-t. Woody és Jean ezután életreszóló barátságot kötött egymással, egészen addig, amíg később be nem perelték egymást.