Csillagok

A brit királyi család hivatalosan nem köszöntötte fel Lilibet hercegnőt

Második születésnapját ünnepelte Lilibet hercegnő június 4-én, azonban a szülei és a királyi család viszálykodása miatt senki sem köszöntötte őt a nagy napon.

Június 4-én ünnepelte második születésnapját Meghan Markle és Harry herceg lánya, Lilibet Diana. A kis hercegnő tavaly, néhai dédnagymamája platinajubileuma idején lett egyéves, de sem akkor, sem idén, pár héttel II. Károly megkoronázása után nem ünnepelt együtt a sussexi pár és a királyi család.

Sőt, a kis hercegnőt sem a nagyszülei, sem nagybátyja, Vilmos herceg nem köszöntötte születésnapja alkalmából, ahogy az általában a királyi család gyermekeinek esetében, egy fotóval és pár kedves sorral, hagyomány.

Míg tavaly mindketten üzentek Lilinek, idén a köszöntés elmaradt. Hogy ennek mennyire van köze a család és Harry között elmérgesedett viszonynak, azt nem tudni, de a fagyos hangulatot tökéletesen leírja Károly koronázási ünnepsége, melyen Harry egyedül vett részt, és az apátsági hivatalos ceremónia után autóba szállt és vissza is repült Amerikába. A bennfentesek szerint Harry akkor unokatestvérein kívül egy szót nem váltott édesapjával vagy bátyjával.

(Fotó: MTI/EPA/ Misan Harriman/Duke and Duchess of Sussex)

Az Elle magazin azonban úgy tudja, Károly király nem feledkezett meg unokája születésnapjáról, és egy egyedi készítésű kerti kisházat küldött neki születésnapjára, mely nagyon hasonlít ahhoz, melyben az uralkodó húga, Anna hercegnő játszott gyermekkorában.

Erzsébet királynő tavaly szeptemberi halála után Károly az új uralkodó, így pedig a 3 éves Archie és húga, Lilibet is megkapta a herceg és hercegnői címet, de azt egyelőre nem tudni, hogy használni fogják-e.

Forrás: Elle.com